1. >Recepty
  2. >Cizrnové sušenky

Cizrnové sušenky

Snadné
40 min
10 min
Levné
Ingredience
pro 1 osobu
1½ plechovky cizrny Bonduelle

½ hrnku arařídového másla

¼ hrnku javorového sirupu

1 lžička prášku do pečiva

2 lžičky vanilkového extraktu

½ hrnku čokoládových čoček / nalámané čokolády

špetka soli
ingredience pro 1 osobu
1½ plechovky cizrny Bonduelle

½ hrnku arařídového másla

¼ hrnku javorového sirupu

1 lžička prášku do pečiva

2 lžičky vanilkového extraktu

½ hrnku čokoládových čoček / nalámané čokolády

špetka soli
  1. krok 1
    Troubu si předehřejeme na 180 °C.
  2. krok 2
    Cizrnu slijeme a očistíme.
  3. krok 3
    Do připraveného mixéru přidáme cizrnu, arašídové máslo, javorový sirup, prášek do pečiva, vanilkovou esenci (případně můžeme vynechat) a sůl.
  4. krok 4
    Ingredience mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto, případně občas seškrábneme přilepené těsto ze stran a mixujeme dále.
  5. krok 5
    Těsto si přendáme na nepřilnavou podložku a jemně do něho zapracujeme čokoládové čočky.
  6. krok 6
    Nyní již můžeme z těsta tvarovat drobné kuličky o průměru cca 2–3 cm (ideální je mít během tvarování mírně vlhké ruce).
  7. krok 7
    Kuličky klademe na plech vyložený pečicím papírem a každou kuličku lehce stlačíme, aby získala plošší tvar.
  8. krok 8
    Poté vložíme do trouby a pečeme přesně 10 minut, ideálně dozlatova. BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda