Cizrnové sušenky

Do 40 minut
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • 1 ½ plechovky cizrny Bonduelle
  • ½ hrnku arařídového másla
  • ¼ hrnku javorového sirupu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • ½ hrnku čokoládových čoček / nalámané čokolády
  • špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Cizrnu slijeme a očistíme.
  3. Do připraveného mixéru přidáme cizrnu, arašídové máslo, javorový sirup, prášek do pečiva, vanilkovou esence (případně můžeme vynechat) a sůl.
  4. Ingredience mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto, případně občas seškrábneme přilepené těsto ze stran a mixujeme dále.
  5. Těsto si přendáme na nepřilnavou podložku a jemně do něho zapracujeme čokoládové čočky.
  6. Nyní již můžeme z těsta tvarovat drobné kuličky o průměru cca 2-3cm (ideální je mít během tvarování mírně vlhké ruce).
  7. Kuličky klademe na plech vyložený pečícím papírem a každou kuličku lehce stlačíme, aby získala plošší tvar.
  8. Poté vložíme do trouby a pečeme přesně 10 minut, ideálně do zlatova.
  9. BON APPÉTIT!

Oblíbené recepty

Cizrnové sušenky

Do 40 minut

Cizrnové sušenky

Do 40 minut

Cizrnové sušenky

Do 40 minut