1. >Recepty
  2. >Duhový Coleslaw

Duhový Coleslaw

Střední
4 osob
15 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

200 g mrkve

200 g celeru

½ hlávky čerstvého bílého zelí

1 malá žlutá paprika

6 jarních cibulek

50 g rozinek

Dresink:

150 ml bílého jogurtu

2 polévkové lžíce smetany na vaření

1 stroužek česneku

2–3 polévkové lžícé čerstvé citronové šťávy

sůl, pepř
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

200 g mrkve

200 g celeru

½ hlávky čerstvého bílého zelí

1 malá žlutá paprika

6 jarních cibulek

50 g rozinek

Dresink:

150 ml bílého jogurtu

2 polévkové lžíce smetany na vaření

1 stroužek česneku

2–3 polévkové lžícé čerstvé citronové šťávy

sůl, pepř
  1. krok 1
    Nejprve si uděláme dresink, a to tak, že smícháme jogurt se smetanou, přidáme rozmělněný česnek, citronovou štávu a podle chuti osolíme a opepříme. Dresink dáme odležet do lednice.
  2. krok 2
    Zelí nakrouháme do mísy a několik minut rukou promačkávame, aby krásně změklo.
  3. krok 3
    Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky, cibulky nakrájíme na kolečka.
  4. krok 4
    Nastrouháme mrkev, celer a přidáme 1 balení strouhané řepy, kterou předem slijeme.
  5. krok 5
    Nakonec přidáme ješte rozinky a vše pořádně promícháme.
  6. krok 6
    Podáváme s dresinkem.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda