krok 1
Kachní stehna omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme a trochu podlijeme. Přiklopíme druhým pekáčem a necháme při 180–200 °C péci 60 minut.
krok 2
Po 60 minutách odklopíme, popřípadě podlijeme, zvýšíme teplotu na 250–270 stupňů Celsia, tak na 30 minut. Po 20 minutách potřeme stehna medem a pečeme ještě 10 minut dokřupava.
krok 3
Během pečení kachny odstraníme ze zelí vnější listy a rozkrojíme hlávku na čtvrtky. Ty nakrájíme hodně najemno.
krok 4
Máslo rozehřejme v kastrolu, aby začalo pěnit. Přidáme badyán i skořici a necháme ještě chvilku pěnit.
krok 5
Vsypeme pokrájenou cibuli, okapanou strouhanou řepu, zelí, posypeme cukrem a přelijeme octem i pomerančovou šťávou. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Poté zakryjeme a na mírném plameni vše dusíme asi tři čtvrtě hodiny. Občas promícháme.
krok 6
Do zelí přimícháme jablka a dusíme ještě další tři čtvrtě hodiny, až bude vše pěkně měkké.
krok 7
Nakonec do zelí vmícháme polovinu křenu a přesuneme ho na servírovací mísu.
krok 8
Zbylý křen promícháme s petrželkou a pomerančovou kůrou a touto směsí zelí před podáváním posypeme.
Podáváme spolu s upečenou kachnou.
BON APPÉTIT!