1. >Recepty
  2. >Hráškový krém

Hráškový krém

Snadné
4 osob
20 min
Levné
Ingredience
pro 4 osoby
400 g hrášku Bonduelle

100 g cibule

200 ml vody

máslo

česnek

smetana

sůl, pepř
ingredience pro 4 osob
400 g hrášku Bonduelle

100 g cibule

200 ml vody

máslo

česnek

smetana

sůl, pepř
  1. krok 1
    Do hrnce dáme máslo a necháme ho rozpustit. Poté přidáme cibulku nakrájenou na kostičky a protlačený česnek a vše jemně orestujeme dozlatova.
  2. krok 2
    Zalijeme vodou, přidáme celé balení hrášku a krátce povaříme.
  3. krok 3
    Podle preferencí dochutíme solí a pepřem.
  4. krok 4
    Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme pro zjemnění smetanu.
  5. krok 5
    Následně ochutnáme a podle chuti ještě můžeme dokořenit. Pro zesílení můžeme použít zeleninový vývar, který přidáme ještě před romixováním.
  6. krok 6
    Necháme pár minutek odležet a můžeme podávat.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda