1. >Recepty
  2. >Lasagne s řepou

Lasagne s řepou

Obtížné
4 osob
60 min
30 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
3 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

1 balení lasagní

1 polévková lžíce olivového oleje

sůl, pepř

200 g plnotučného tvarohu

125 ml smetany ke šlehání

2 žloutky

200 g mozzarelly, nastrouhané

špetka muškátového oříšku

2 polévkové lžíce másla a hrst šalvějových lístků, nasekaných

300 ml zeleninového vývaru

parmazán na posypání
ingredience pro 4 osob
3 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

1 balení lasagní

1 polévková lžíce olivového oleje

sůl, pepř

200 g plnotučného tvarohu

125 ml smetany ke šlehání

2 žloutky

200 g mozzarelly, nastrouhané

špetka muškátového oříšku

2 polévkové lžíce másla a hrst šalvějových lístků, nasekaných

300 ml zeleninového vývaru

parmazán na posypání
  1. krok 1
    Lasagne uvaříme podle návodu a troubu předehřejme na 190 °C.
  2. krok 2
    Tvaroh smícháme se smetanou, žloutky, mozzarellou, muškátovým oříškem a solí.
  3. krok 3
    Strouhanou řepu slijeme a osolíme podle chuti. Necháme odstát.
  4. krok 4
    V malém rendlíku rozpustíme máslo a v něm opečeme 2–3 šalvějové lístky dokřupava.
  5. krok 5
    Připravíme si zapékací mísu o objemu zhruba 2 l. Na dno dáme část tvarohové směsi, na ni plátky lasagní, na lasagne poklademe řepu a opět plátky lasagní. Takto vrstvíme dokud všechno nespotřebujeme.
  6. krok 6
    Posypeme parmazánem a pečeme 30 minut.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda