1. >Recepty
  2. >Papriky plněné quinoou a fazolemi

Papriky plněné quinoou a fazolemi

Střední
4 osob
60 min
30 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
2 balení Bonduelle Mini quinoa (2× 106 ml)

2 balení Bonduelle Mini červené fazole

2× 106 ml 4 červené papriky

2 rajčata

80 g sýra feta

1 cibule

1 stroužek česneku

1 čajová lžička mleté papriky

1 čajová lžička kmínu

1 polévková lžíce olivového oleje a trochu navíc na vaření
ingredience pro 4 osob
2 balení Bonduelle Mini quinoa (2× 106 ml)

2 balení Bonduelle Mini červené fazole

2× 106 ml 4 červené papriky

2 rajčata

80 g sýra feta

1 cibule

1 stroužek česneku

1 čajová lžička mleté papriky

1 čajová lžička kmínu

1 polévková lžíce olivového oleje a trochu navíc na vaření
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. krok 2
    Paprikám ukrojíme horní část, kterou uschováme, a odstraníme všechna semínka. Papriky bez „kloboučku“ vaříme v osolené vroucí vodě cca 4 minuty. Poté slijeme a necháme je usušit a zchladit.
  3. krok 3
    Cibuli a česnek nakrájíme na maličké kostičky a na olivovém oleji osmažíme po dobu 2 minut.
  4. krok 4
    Poté si nakrájíme rajčata, ideálně zbavíme semínek a dáme do větší misky.
  5. krok 5
    K rajčatům přidáme Bonduelle Mini červené fazole, Bonduelle Mini quinou, sýr feta, kmín, papriku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
  6. krok 6
    Touto připravenou směsí naplníme papriky. Když jsou naplněné, každé dáme klobouček, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě po dobu 30 minut. Poté podáváme.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda