Podzimní rigatoni s houbami a špenátem

Do 45 minut
Pro 2 osoby
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • 1 balení Légumio rigatoni z hrachu a cukety, 250 g
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, nasekat na malé kousky
  • 1 malá červená cibule, nakrájet najemno
  • 10 malých pevných hub, nakrájet na plátky
  • 1 dcl bílého vína
  • 100 g tučného tvarohu
  • 100 g parmazánu
  • 2 hrsti baby špenátu
  • hrstička nasekaných vlašských ořechů
  • sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedeme do varu vodu. Légumio Rigatoni vložíme do vody, osolíme a necháme vařit 7 min. Následně scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. V pánvi na oleji opečeme česnek a cibuli, přidáme houby a chvíli restujeme. Zalijeme bílým vínem. Osolíme a opepříme
  3. Tvaroh smícháme s většinou nastrouhaného parmazánu, část si necháme na posypání
  4. Uvařené Légumio Rigatoni přidáme do houbové směsi, kde by mělo zůstat trošku vína. Přidáme špenát a promícháme, necháme víno ochucené houbami vsáknout do těstovin
  5. Vypneme plotnu a lehce vmícháme tvaroh, který přidáváme po lžících, není nutné ho úplně promíchat. Přidáme ořechy. Při servírování zakápneme kvalitním olivovým olejem a posypeme strouhaným parmazánem
  6. BON APPÉTIT!

Oblíbené recepty

Cizrnové sušenky

Do 40 minut

Opečené žampiony s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestem

Do 30 minut