1. >Recepty
  2. >Podzimní rigatoni s houbami a špenátem

Podzimní rigatoni s houbami a špenátem

Střední
2 osob
45 min
7 min
Střední
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Légumio rigatoni z hrachu a cukety (250 g)

2 polévkové lžíce olivového oleje

1 stroužek česneku, nasekaný na malé kousky

1 malá červená cibule, nakrájená najemno

10 malých pevných hub, nakrájených na plátky

1 dcl bílého vína

100 g tučného tvarohu

100 g parmazánu

2 hrsti baby špenátu

hrstička nasekaných vlašských ořechů

sůl, pepř
ingredience pro 2 osob
1 balení Légumio rigatoni z hrachu a cukety (250 g)

2 polévkové lžíce olivového oleje

1 stroužek česneku, nasekaný na malé kousky

1 malá červená cibule, nakrájená najemno

10 malých pevných hub, nakrájených na plátky

1 dcl bílého vína

100 g tučného tvarohu

100 g parmazánu

2 hrsti baby špenátu

hrstička nasekaných vlašských ořechů

sůl, pepř
  1. krok 1
    V hrnci přivedeme k varu vodu. Légumio rigatoni vložíme do vody, osolíme a necháme vařit 7 minut. Následně scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. krok 2
    V pánvi na oleji opečeme česnek a cibuli, přidáme houby a chvíli restujeme. Zalijeme bílým vínem. Osolíme a opepříme.
  3. krok 3
    Tvaroh smícháme s většinou nastrouhaného parmazánu, část si necháme na posypání.
  4. krok 4
    Uvařené Légumio rigatoni přidáme do houbové směsi, kde by mělo zůstat trošku vína. Přidáme špenát a promícháme, necháme víno ochucené houbami vsáknout do těstovin.
  5. krok 5
    Vypneme plotnu a lehce vmícháme tvaroh, který přidáváme po lžících, není nutné ho úplně promíchat. Přidáme ořechy. Při servírování zakápneme kvalitním olivovým olejem a posypeme strouhaným parmazánem.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda