krok 1
Marináda:
Smícháme cibuli, česnek, ¼ šálku oleje a vodu, poté dohladka rozmixujeme v mixéru.
Steak vložíme do uzavíratelného potravinářského sáčku nebo pekáče a přidáme rozmixovanou marinádu tak, aby byl steak v marinádě ponořen úplně celý.
Dobře uzavřeme a necháme marinovat v lednici 4–24 hodin.
krok 2
Steak:
Rozpálíme si steakovou pánev. Steak vyndáme z marinády, osolíme a opepříme.
Steak opékáme cca 3 minuty z každé strany (aby byl medium rare).
Steak odebereme z pánve a necháme odpočinout na 2 minuty, poté opět dáme steak na pánev a opékáme z každé strany ještě 1 minutu.
Před krájením necháme steak ještě na 2 minuty odpočinout.
Steak nakrájíme na plátky, pokapeme 1 polévkovou lžící oleje a posypeme uzenou mořskou solí. Servírujeme s přílohou Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale, kterou ve druhé rozpálené pánvi ohříváme po dobu 3 minut.
Podávame posypané nasekaným tymiánem a hrubou solí.
krok 3
Bonduelle tip: Servírujte s Chimichurri.