krok 1
Zeleninové fusilli vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 6 minut, následně je scedíme, propláchneme studenou vodou a odložíme stranou.
krok 2
Do misky vložíme tofu nakrájené na kostky, sójovou omáčku, rýžový ocet a granulovaný česnek. Vše dobře promícháme a necháme 15 minut odstát.
krok 3
Mezitím do mixéru vložíme konzervovaná rajčata, kokosové mléko, stroužky česneku, estragon, granulovanou cibuli, mletou červenou papriku, citronovou šťávu a pepř, rozmixujeme na ne zcela hladkou omáčku a odstavíme.
krok 4
Na pánvi na oleji restujeme tofu spolu s marinádou cca 2 minuty, dokud se nezbarví dozlatova, a přemístíme do velké mísy.
krok 5
Ve stejné pánvi vaříme nakrájené zelené papriky a červenou cibuli s 2 polévkovými lžícemi vody cca 2 minuty, dokud nezměknou.
krok 6
Snížíme plamen a přidáme připravenou omáčku z mixéru spolu s kořenovým škrobem a necháme mírně vřít. Za občasného míchání vaříme 3 –4 minuty, dokud nezačne omáčka houstnout.
krok 7
Vše přidáme do velké mísy, kde máme hotové tofu, a nakonec ještě přidáme uvařené rigatoni.
krok 8
Vše dobře promícháme a podáváme s jogurtem.