1. >Recepty
  2. >Krémové rizoto s řepou

Krémové rizoto s řepou

Střední
4 osob
40 min
20 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
2 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

2 polévkové lžíce olivového oleje

sůl

1 polévková lžíce másla

1 cibule, nadrobno nasekaná

1 stroužek česneku, utřený nožem

250 g kulatozrnné rýže

150 ml bílého vína

500 ml zeleninového vývaru, horkého

hrst parmazánu

4 polévkové lžíce zakysané smetany

hrst čerstvého kopru
ingredience pro 4 osob
2 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

2 polévkové lžíce olivového oleje

sůl

1 polévková lžíce másla

1 cibule, nadrobno nasekaná

1 stroužek česneku, utřený nožem

250 g kulatozrnné rýže

150 ml bílého vína

500 ml zeleninového vývaru, horkého

hrst parmazánu

4 polévkové lžíce zakysané smetany

hrst čerstvého kopru
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. krok 2
    V hrnci rozpálíme olej a máslo a restujeme cibuli po dobu 3 –5 minut.
  3. krok 3
    Poté přidáme česnek a po minutě přidáme i rýži. Promícháme, aby se rýže dokonale obalila tukem, přilejeme víno, přivedeme k varu a necháme 5 minut pobublávat.
  4. krok 4
    Přilejeme vývar a znovu promícháme, přiklopíme a dáme na 15 minut do trouby, aby rýže změkla.
  5. krok 5
    Mezitím slijeme strouhanou řepu a ¼ rozmixujeme na hladké pyré, zbytek odložíme stranou.
  6. krok 6
    Rýži vyndáme z trouby, zamícháme do ní řepové pyré, zbylou strouhanou řepu a většinu parmazánu.
  7. krok 7
    Podáváme s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda