1. >Recepty
  2. >Nádivka Delicate

Nádivka Delicate

Obtížné
4 osob
40 min
Drahé
Ingredience
pro 4 osoby
2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate (425 ml)

10 rohlíků, nakrájených nadrobno

7 vajec, 200 ml polotučného mléka

sůl, pepř, muškátový oříšek

500 g uzeného bůčku

1–2 polévkové lžíce sádla

1–2 hrsti mladých kopřiv, nasekaných a propláchnutých

1 polévková lžíce pažitky, nasekané

1 polévková lžíce petrželky, nasekané

½ čajové lžičky prášku do pečiva

1 větší polévková lžíce másla
ingredience pro 4 osob
2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate (425 ml)

10 rohlíků, nakrájených nadrobno

7 vajec, 200 ml polotučného mléka

sůl, pepř, muškátový oříšek

500 g uzeného bůčku

1–2 polévkové lžíce sádla

1–2 hrsti mladých kopřiv, nasekaných a propláchnutých

1 polévková lžíce pažitky, nasekané

1 polévková lžíce petrželky, nasekané

½ čajové lžičky prášku do pečiva

1 větší polévková lžíce másla
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C. Na pánvi, na olivovém oleji osmažíme cibulku a zázvor nakrájený na jemné kostičky.
  2. krok 2
    Rohlíky nasypeme do větší mísy.
  3. krok 3
    Vajíčka důkladně našleháme v mléce, přidáme k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.
  4. krok 4
    Směs nalijeme na rohlíky a necháme je nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani hustá.
  5. krok 5
    Bůček povaříme, necháme vychladnout a pak ho nakrájíme na kostky.
  6. krok 6
    V pánvi rozpálíme sádlo a bůček na něm opečeme. Znovu necháme vychladnout a pak přidáme k rohlíkům a vajíčkům. Promícháme, přisypeme Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate, kopřivy, pažitku a petrželku. Ochutnáme, případně dosolíme.
  7. krok 7
    Následně vmícháme prášek do pečiva.
  8. krok 8
    V plechu nebo větším pekáčku rozpustíme máslo, rozetřeme ho po dně i po stěnách a pak rozprostřeme nádivku, pečeme dozlatova. BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda