1. >Recepty
  2. >Pečená makrela se zeleninovou přílohou

Pečená makrela se zeleninovou přílohou

Střední
4 osob
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Bon menu Rustica (425 ml)

2 stroužky česneku

2 čajové lžičky papriky

1 čajová lžička soli a trochu navíc na dochucení

olivový olej

4 filety mořského vlka



Na zálivku:

špetka šafránu

1 polévková lžíce bílého vinného octa

1 čajová lžička dijonské hořčice

¼ šálku extra panenského olivového oleje

sůl a čerstvě mletý černý pepř
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Bon menu Rustica (425 ml)

2 stroužky česneku

2 čajové lžičky papriky

1 čajová lžička soli a trochu navíc na dochucení

olivový olej

4 filety mořského vlka



Na zálivku:

špetka šafránu

1 polévková lžíce bílého vinného octa

1 čajová lžička dijonské hořčice

¼ šálku extra panenského olivového oleje

sůl a čerstvě mletý černý pepř
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C.
  2. krok 2
    Česnek a papriku dáme do hmoždíře, přidáme sůl a pepř a mícháme, až se vytvoří jemná pasta. Přidáme pár kapek olivového oleje a připravenou směsí potřeme filety na stranách bez kůže, poté je dáme stranou.
  3. krok 3
    Pak uděláme zálivku: Všechny ingredience dáme do malé mísy a vše dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  4. krok 4
    Na pekáč dáme papír na pečení, který jemně potřeme olivovým olejem.
  5. krok 5
    Na papír dáme filety kůží nahoru, posypeme solí a pečeme 8–10 minut, až je kůže křupavá a maso propečené. Poté vyndáme z trouby a necháme odpočinout.
  6. krok 6
    Zatímco ryba odpočívá, v jiné pánvi si ohřejeme celé balení Bonduelle Bon menu Na pánev Rustica po dobu 3 minut a podáváme s filety.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda