1. >Recepty
  2. >Placičky z květáku a batátů

Placičky z květáku a batátů

Obtížné
10 min
45 min
Ingredience
pro 1 osobu
1 balení Bonduelle květák nadrobno (400 g)

1 střední až velký batát, oloupaný

1 zelená cibule, nasekaná

1 čajová lžička mletého česneku

2 polévkové lžíce provensálského koření

1 šálek čerstvého koriandru

½ čajové lžičky chilli prášku

¼ čajové lžičky kmínu

2 šálky mouky

¼ šálku mletého lněného semínka

¼ šálku slunečnicových semínek (nebo dýňových)

sůl a pepř

1 limetka

olivový olej

dip dle preferencí (např. francouzský)
ingredience pro 1 osobu
1 balení Bonduelle květák nadrobno (400 g)

1 střední až velký batát, oloupaný

1 zelená cibule, nasekaná

1 čajová lžička mletého česneku

2 polévkové lžíce provensálského koření

1 šálek čerstvého koriandru

½ čajové lžičky chilli prášku

¼ čajové lžičky kmínu

2 šálky mouky

¼ šálku mletého lněného semínka

¼ šálku slunečnicových semínek (nebo dýňových)

sůl a pepř

1 limetka

olivový olej

dip dle preferencí (např. francouzský)
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. krok 2
    Bonduelle květák nadrobno zahříváme v mikrovlnce po dobu 10 minut, dle návodu a necháme stranou vychladnout. Když je květák studený, přendáme ho do čisté kuchyňské utěrky a vymačkáme všechnu vodu a necháme chvíli stranou.
  3. krok 3
    Mezitím nakrájíme na menší kousky oloupané batáty a umístíme je do hluboké mísy. Ponorným mixérem je rozmixujeme.
  4. krok 4
    Poté přidáme Květák nadrobno, česnek, cibuli a znovu mixujeme.
  5. krok 5
    Přidáme slunečnicová semínka, lněné semínko, mouku, koriandr a zbývající koření a mixujeme, dokud nevznikne husté těsto.
  6. krok 6
    Nyní tvarujeme placičky o tloušťce asi 1,5 palce. Vytvořené placičky umístíme na plech, který vyložíme papírem na pečení a pokapeme olivovým olejem.
  7. krok 7
    Pečeme cca 25 minut, placičky můžeme po dobu pečení i obrátit.
  8. krok 8
    Podáváme s dresinkem dle chuti a se čtvrtkou limetky vedle.
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda