1. >Recepty
  2. >Studená polévka

Studená polévka

Střední
4 osob
30 min
3 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Zelená polévková směs (400 g)

3 lžíce nesoleného másla

1 střední cibule, nasekaná

1½ čajové lžičky soli, plus více na chuť

1 šálek čistého řeckého jogurtu

½ šálku bylinkového olivového oleje

½ l zeleninového vývaru

čerstvě mletý černý pepř
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Zelená polévková směs (400 g)

3 lžíce nesoleného másla

1 střední cibule, nasekaná

1½ čajové lžičky soli, plus více na chuť

1 šálek čistého řeckého jogurtu

½ šálku bylinkového olivového oleje

½ l zeleninového vývaru

čerstvě mletý černý pepř
  1. krok 1
    Ve velkém hrnci, na středním ohni rozpustíme máslo, poté přidáme cibuli a za stálého míchání restujeme cca 6–8 minut.
  2. krok 2
    Přidáme 1 ½ čajové lžičky soli a zeleninový vývar, promícháme a přivedeme k varu.
  3. krok 3
    Přidáme zelenou polévkovou směs a vaříme 3 minuty.
  4. krok 4
    Následně polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a do takto rozmixované polévky vmícháme řecký jogurt.
  5. krok 5
    Dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout na pokojovou teplotu a necháme odstát aspoň 2 hodiny.
  6. krok 6
    Polévku rozdělíme do misek a před podáváním pokapeme bylinkovým olivovým olejem.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda