1. >Recepty
  2. >Zapečený lilek

Zapečený lilek

Snadné
2 osob
10 min
40 min
Levné
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Vapeur cizrny (425 ml)

2 lilky

2 červené papriky

3 polévkové lžíce olivového oleje

šťáva z ½ citronu (asi 2 lžíce)

1 stroužek česneku

2 čajové lžičky provensálských bylinek nebo sušeného tymiánu

½ lžičky mletého kmínu

několik snítek koriandru nebo bazalky

jemná sůl

mletý pepř
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Vapeur cizrny (425 ml)

2 lilky

2 červené papriky

3 polévkové lžíce olivového oleje

šťáva z ½ citronu (asi 2 lžíce)

1 stroužek česneku

2 čajové lžičky provensálských bylinek nebo sušeného tymiánu

½ lžičky mletého kmínu

několik snítek koriandru nebo bazalky

jemná sůl

mletý pepř
  1. krok 1
    Předehřejeme troubu na 200 °C.
  2. krok 2
    Lilky omyjeme a nakrájíme na kostičky, papriky nakrájíme na proužky.
  3. krok 3
    Kousky lilku a papriky pak poklademe na velký plech, osolíme, opepříme, přidáme provensálské bylinky a olivový olej. Poté pečeme 30 minut.
  4. krok 4
    Mezitím scedíme cizrnu, nasekáme na drobno lístky koriandru nebo bazalky a oloupeme stroužek česneku.
  5. krok 5
    Vše poté smícháme s opečenou zeleninou, přidáme citronovou šťávu, olivový olej a v případě potřeby ještě dosolíme a dopepříme.
  6. krok 6
    Posypeme nasekaným koriandrem nebo bazalkou a podáváme teplé nebo studené.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda