1. >Recepty
  2. >Řepné placičky s jogurtovým dipem

Řepné placičky s jogurtovým dipem

Střední
4 osob
30 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

3 vejce

sůl, mletý pepř, majoránka

česnek

2–3 lžíce strouhanky

tuk na smažení

Dip:

1 kelímek bílého jogurtu

stroužek česneku, prolisovaného

sůl, pepř

1 čajová lžička hořčice

jarní cibulka, nakrájená

bylinky podle chuti
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

3 vejce

sůl, mletý pepř, majoránka

česnek

2–3 lžíce strouhanky

tuk na smažení

Dip:

1 kelímek bílého jogurtu

stroužek česneku, prolisovaného

sůl, pepř

1 čajová lžička hořčice

jarní cibulka, nakrájená

bylinky podle chuti
  1. krok 1
    Strouhanou řepu slijeme a vysypeme do větší nádoby.
  2. krok 2
    Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek a celá vejce.
  3. krok 3
    Promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou, aby vzniklo těsto jako na bramboráky.
  4. krok 4
    Na rozpálenou pánev potřenou tukem položíme lžíci těsta, rozetřeme a placičku krátce osmažíme z obou stran.
  5. krok 5
    Můžeme konzumovat samotné, případně s jogurtovo-bylinkovým dipem. Ten si připravíme smícháním nasekaných (nejlépe čerstvých) bylinek, které máme k dispozici. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř, lžičku hořčice, můžeme přidat i nakrájenou nať jarní cibulky.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda