1. >Recepty
  2. >Řepný burger

Řepný burger

Obtížné
4 osob
40 min
20 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
2 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

1 balení Bonduelle cizrny nebo čočky Vapeur (425 ml)

2 stroužky česneku

3 polévkové lžíce ovesných vloček

2 vejce, lehce našlehaná

2 polévkové lžíce olivového oleje

2 oranžové papriky, nakrájené na kolečka

1 avokádo, nakrájené na tenké plátky

100 g sušených rajčat

75 g nakládané okurky, nakrájené na kolečka

sůl, pepř

ledový salát

4 bulky, rozpůlené

dresink dle chuti
ingredience pro 4 osob
2 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

1 balení Bonduelle cizrny nebo čočky Vapeur (425 ml)

2 stroužky česneku

3 polévkové lžíce ovesných vloček

2 vejce, lehce našlehaná

2 polévkové lžíce olivového oleje

2 oranžové papriky, nakrájené na kolečka

1 avokádo, nakrájené na tenké plátky

100 g sušených rajčat

75 g nakládané okurky, nakrájené na kolečka

sůl, pepř

ledový salát

4 bulky, rozpůlené

dresink dle chuti
  1. krok 1
    Strouhanou řepu slijeme a vytlačíme co nejvíce vody (bude jí tam hodně), pak přemístíme do čisté mísy.
  2. krok 2
    Cizrnu nebo čočku propláchneme vodou a přidáme ji do mísy spolu s jemně nastrouhaným česnekem, solí a pepřem.
  3. krok 3
    V kuchyňském robotu rozemeleme ovesné vločky a přidáme je k připravené směsi spolu s našlehaným vejcem, rukama promícháme.
  4. krok 4
    Hotovou směs rozdělíme do 4 rovnoměrných kuliček a stlačíme je tak, aby se nám vytvořila placička.
  5. krok 5
    Následně si na velké pánvi rozehřejeme olej a smažíme vytvořené plačičky asi 8 minut z každé strany.
  6. krok 6
    Spodní část bulky potřeme dresinkem a začneme vrstvit jednotlivé ingredience. Nejprve kolečko papriky, pak osmaženou řepnou placičku, na to dáme plátek avokáda, rajčata, okurky a nahoru druhou půlku bulky, kterou jsme také namazali dresinkem.
  7. krok 7
    Aby burger krásně držel pohromadě, propíchneme ho špejlí.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda