Rigatoni s omáčkou z dýně

Do 45 min
Pro 3 osoby
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • 1 balení Légumio rigatoni z hrachu a cukety, 250 g
  • 60 g másla
  • 100 g cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 500 g očištěné dýně (nejlépe Hokkaidó nebo muškátové)
  • 100 ml bílého vína
  • asi 200 ml zeleninového vývaru, 200 ml smetany, 6 PL nastrouhaného parmezánu
  • hrst petrželové natě
  • muškátový oříšek
  • mletý pepř
  • parmezán a piniové oříšky na posypání
  • olivový olej
  • sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedeme do varu vodu. Légumio Rigatoni vložíme do vody, osolíme a necháme vařit 7 min. Následně scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. Na rozpuštěném másle pozvolna dusíme najemno nakrájenou cibuli, po 10 minutách přidáme česnek a dusíme dalších 5 minut
  3. Vložíme nakrájenou dýni a osmahneme ji. Podlijeme vínem, necháme odpařit alkohol, dolijeme zeleninovým vývarem a dusíme, až je dýně měkká
  4. Dýni šťouchadlem nebo vařečkou ještě rozmačkáme na jemnější kusy. Nemixujeme, v omáčce by měly zůstat malé kousky dýně.
  5. Směs zalijeme smetanou (podle potřeby i vývarem) a necháme přejít varem a odstavíme
  6. Vmícháme nastrouhaný parmezán a nasekanou petrželku, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Osolíme a opepříme.
  7. Hotové Légumio rigatoni ihned vmícháme do omáčky. Na talíři sypeme strouhaným parmezánem, piniovými oříšky a lehce zakápneme olivovým olejem.
  8. BON APPÉTIT!

Oblíbené recepty

Cizrnové sušenky

Do 40 minut

Opečené žampiony s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestem

Do 30 minut