1. >Recepty
  2. >Rigatoni s omáčkou z dýně

Rigatoni s omáčkou z dýně

Střední
3 osob
45 min
22 min
Střední
Ingredience
pro 3 osoby
1 balení Légumio rigatoni z hrachu a cukety (250 g)

60 g másla

100 g cibule

4 stroužky česneku

500 g očištěné dýně (nejlépe Hokkaidó nebo muškátové)

100 ml bílého vína

asi 200 ml zeleninového vývaru

200 ml smetany

6 polévkových lžic nastrouhaného parmazánu

hrst petrželové natě

muškátový oříšek

mletý pepř

parmazán a piniové oříšky na posypání

olivový olej

sůl
ingredience pro 3 osob
1 balení Légumio rigatoni z hrachu a cukety (250 g)

60 g másla

100 g cibule

4 stroužky česneku

500 g očištěné dýně (nejlépe Hokkaidó nebo muškátové)

100 ml bílého vína

asi 200 ml zeleninového vývaru

200 ml smetany

6 polévkových lžic nastrouhaného parmazánu

hrst petrželové natě

muškátový oříšek

mletý pepř

parmazán a piniové oříšky na posypání

olivový olej

sůl
  1. krok 1
    V hrnci přivedeme k varu vodu. Rigatoni vložíme do vody, osolíme a necháme vařit 7 minut. Následně scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. krok 2
    Na rozpuštěném másle pozvolna dusíme najemno nakrájenou cibuli, po 10 minutách přidáme česnek a dusíme dalších 5 minut.
  3. krok 3
    Vložíme nakrájenou dýni a osmahneme ji. Podlijeme vínem, necháme odpařit alkohol, dolijeme zeleninovým vývarem a dusíme, až je dýně měkká.
  4. krok 4
    Dýni šťouchadlem nebo vařečkou ještě rozmačkáme na jemnější kusy. Nemixujeme, v omáčce by měly zůstat malé kousky dýně.
  5. krok 5
    Směs zalijeme smetanou (podle potřeby i vývarem), necháme přejít varem a odstavíme.
  6. krok 6
    Vmícháme nastrouhaný parmezán a nasekanou petrželku, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Osolíme a opepříme.
  7. krok 7
    Hotové Légumio rigatoni ihned vmícháme do omáčky. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem, piniovými oříšky a lehce zakápneme olivovým olejem.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda