1. >Recepty
  2. >Salát s cuketou, quinoou a cizrnou

Salát s cuketou, quinoou a cizrnou

Střední
2 osob
30 min
Střední
Ingredience
pro 2 osoby
Na salát:

½ hrnku quinoy

1 plechovka Bonduelle 2× mini balení cizrna

1 středně velká cuketa, nakrájená na malé kousky

3 nakrájené jarní cibulky (zelená část)

2 polévkové lžíce na jemno nakrájené čerstvé petrželové natě

Na zálivku:

3 polévkové lžíce olivového oleje

1 polévková lžíce citronové šťávy

1 čajová lžička kurkumy

1 čajová lžička drceného kmínu

½ čajové lžičky červené papriky

sůl, pepř
ingredience pro 2 osob
Na salát:

½ hrnku quinoy

1 plechovka Bonduelle 2× mini balení cizrna

1 středně velká cuketa, nakrájená na malé kousky

3 nakrájené jarní cibulky (zelená část)

2 polévkové lžíce na jemno nakrájené čerstvé petrželové natě

Na zálivku:

3 polévkové lžíce olivového oleje

1 polévková lžíce citronové šťávy

1 čajová lžička kurkumy

1 čajová lžička drceného kmínu

½ čajové lžičky červené papriky

sůl, pepř
  1. krok 1
    Ve větší misce smícháme Bonduelle Mini quinou (nebo libovolnou quinou uvařenou dle návodu), cuketu, jarní cibulku, cizrnu a petrželovou nať.
  2. krok 2
    V malé misce smícháme olivový olej, kurkumu, kmín, papriku, dochutíme solí a kořením.
  3. krok 3
    Do zeleninové směsi přidáme quinou a zamícháme.
  4. krok 4
    Přidáme zálivku a opět promícháme.
  5. krok 5
    Ozdobíme čerstvou petrželovou natí.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda