1. >Recepty
  2. >Slaný dort s hráškem a zelenými fazolkami

Slaný dort s hráškem a zelenými fazolkami

Snadné
4 osob
60 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 plechovka Bonduelle Vapeur zelených fazolových lusků (425 ml)

1 plechovka Bonduelle Vapeur hrášku (425 ml)

3 vejce a 1 žloutek (na potření)

250 g ricotty

150 g uzené slaniny

1 hrst pražených piniových oříšků

3 stroužky česneku

2 pláty listového těsta

2 špetky muškátového oříšku

sůl a pepř
ingredience pro 4 osob
1 plechovka Bonduelle Vapeur zelených fazolových lusků (425 ml)

1 plechovka Bonduelle Vapeur hrášku (425 ml)

3 vejce a 1 žloutek (na potření)

250 g ricotty

150 g uzené slaniny

1 hrst pražených piniových oříšků

3 stroužky česneku

2 pláty listového těsta

2 špetky muškátového oříšku

sůl a pepř
  1. krok 1
    Předehřejeme troubu na 220 °C.
  2. krok 2
    V pánvi krátce orestujeme slaninu.
  3. krok 3
    Mezitím v misce smícháme vejce s prolisovaným česnekem, piniovými oříšky, muškátovým oříškem a dochutíme solí a pepřem. Pak přidáme i orestovanou slaninu.
  4. krok 4
    Ricottu rozmačkáme vidličkou a smícháme s vaječnou směsí.
  5. krok 5
    Přidáme zelené fazolky (které můžeme překrojit napůl), hrášek a jemně promícháme.
  6. krok 6
    Do dortové formy vložíme 1 plát těsta, který propícháme na dně vidličkou a pokryjeme připravenou směsí.
  7. krok 7
    Všechno pak zakryjeme druhým plátem těsta, dbáme na okraje, aby k sobě dobře přilnuly. Uprostřed koláče vytvoříme otvor (komín), aby mohla unikat pára, a nakonec potřeme těsto žloutkem.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda