1. >Recepty
  2. >Thajská dýňová polévka

Thajská dýňová polévka

Obtížné
4 osob
30 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)

1 polévková lžíce olivového oleje

kousek oloupaného a protlačeného zázvoru (cca 3 cm)

2 stroužky protlačeného česneku

2 polévkové lžíce červené thajské pasty

½ l zeleninového vývaru

370 g kokosového mléka

1 čajová lžička rybí omáčky, šťáva z půlky limetky

½ čajové lžičky soli, ¼ čajové lžičky mletého pepře

Na servírování:

¼ šálku 30% smetany

2 polévkové lžíce řeřichy

1 čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)

1 polévková lžíce olivového oleje

kousek oloupaného a protlačeného zázvoru (cca 3 cm)

2 stroužky protlačeného česneku

2 polévkové lžíce červené thajské pasty

½ l zeleninového vývaru

370 g kokosového mléka

1 čajová lžička rybí omáčky, šťáva z půlky limetky

½ čajové lžičky soli, ¼ čajové lžičky mletého pepře

Na servírování:

¼ šálku 30% smetany

2 polévkové lžíce řeřichy

1 čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno
  1. krok 1
    Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a po dobu cca 2 minut opékáme zázvor, česnek a thajskou pastu.
  2. krok 2
    Přidáme zeleninový vývar a kokosové mléko a přivedeme k varu.
  3. krok 3
    Poté přidáme Bonduelle Dýňovou polévkovou směs, rybí omáčku, limetkovou šťávu, sůl a pepř a vaříme 3 minuty.
  4. krok 4
    Rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. krok 5
    Před podáváním ozdobíme smetanou smíchanou s řeřichou.
  6. krok 6
    Nakonec posypeme nakrájenou chilli papričkou.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda