Zapékané Alfredo penne ze tří druhů sýrů

Do 60 minut
Pro 2 osoby
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • 1 balení Bonduelle Legumio penne z červené čočky a mrkve, 250 g
  • 1 balení zakysané smetany
  • 1 balení ricotty
  • 2 vejce, rozšlehané
  • 1/4 šálku strouhaného parmazánu
  • 1/4 šálku nastrouhané petržele
  • 1 balení mozzarelly
  • Na Alfredo omáčku
  • 90 g másla
  • 150 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 315 ml (1 a 1/4 šálku) smetany ke šlehání
  • 3 PL najemno nasekané čerstvé petrželky
  • tymián
  • sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninové penne vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 7 min., následně je scedíme, propláchneme studenou vodou a přendáme do velké mísy.
  2. Omáčku Alfredo si připravíme následovně: Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme parmazán a smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku mícháme, doku nezhoustne. Ochutíme ji petrželkou, solí, pepřem a tymiánem, následně přelijeme do velké mísy k uvařeným těstovinám.
  3. Do mísy přidáme ještě zakysanou smetanu a vše dobře promícháme.
  4. Polovinu těstovin dáme na dno zapékací mísy.
  5. V menší misce smícháme ricottu, vejce, parmazán a většinu petrželi a polijeme tím část těstoviny, které máme v zapékací míse.
  6. Následně na to přidáme druhou polovinu těstovin, nakonec posypeme mozzarellou a zbylou petrželkou a pečeme 25-30 min.
  7. BON APPÉTIT!

Oblíbené recepty

Cizrnové sušenky

Do 40 minut

Opečené žampiony s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestem

Do 30 minut