1. >Recepty
  2. >Zapékané Alfredo penne ze tří druhů sýrů

Zapékané Alfredo penne ze tří druhů sýrů

Obtížné
2 osob
60 min
30 min
Drahé
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Legumio penne z červené čočky a mrkve (250 g)

1 balení zakysané smetany

1 balení ricotty

2 vejce, rozšlehané

¼ šálku strouhaného parmazánu

¼ šálku nastrouhané petržele

1 balení mozzarelly



Na Alfredo omáčku:

90 g másla

150 g čerstvě nastrouhaného parmazánu

315 ml (1¼ šálku) smetany ke šlehání

3 polévkové lžíce najemno nasekané čerstvé petrželky

tymián

sůl a pepř na dochucení
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Legumio penne z červené čočky a mrkve (250 g)

1 balení zakysané smetany

1 balení ricotty

2 vejce, rozšlehané

¼ šálku strouhaného parmazánu

¼ šálku nastrouhané petržele

1 balení mozzarelly



Na Alfredo omáčku:

90 g másla

150 g čerstvě nastrouhaného parmazánu

315 ml (1¼ šálku) smetany ke šlehání

3 polévkové lžíce najemno nasekané čerstvé petrželky

tymián

sůl a pepř na dochucení
  1. krok 1
    Zeleninové penne vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 7 minut, následně je scedíme, propláchneme studenou vodou a přendáme do velké mísy.
  2. krok 2
    Omáčku Alfredo si připravíme následovně: Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme parmazán a smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku mícháme, dokud nezhoustne. Ochutíme ji petrželkou, solí, pepřem a tymiánem, následně přelijeme do velké mísy k uvařeným těstovinám.
  3. krok 3
    Do mísy přidáme ještě zakysanou smetanu a vše dobře promícháme.
  4. krok 4
    Polovinu těstovin dáme na dno zapékací mísy.
  5. krok 5
    V menší misce smícháme ricottu, vejce, parmazán a většinu petrželi a polijeme tím část těstoviny, které máme v zapékací míse.
  6. krok 6
    Následně na to přidáme druhou polovinu těstovin, nakonec posypeme mozzarellou a zbylou petrželkou a pečeme 25–30 minut.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda