1. >Recepty
  2. >Bulgur s červenou řepou a dýní

Bulgur s červenou řepou a dýní

Střední
2 osob
30 min
35 min
Střední
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

150 g bulguru

¼ dýně Hokkaidó nebo máslové či muškátové

balkánský sýr (feta)

svazek hladkolisté petrželky

olivový olej

rozmarýn, sůl
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml)

150 g bulguru

¼ dýně Hokkaidó nebo máslové či muškátové

balkánský sýr (feta)

svazek hladkolisté petrželky

olivový olej

rozmarýn, sůl
  1. krok 1
    Bulgur uvaříme podle návodu v osolené vodě a necháme dojít pod pokličkou.
  2. krok 2
    Strouhanou řepu slijeme a dáme do velké mísy.
  3. krok 3
    Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky, promícháme s olejem a rozmarýnem a dáme péct na cca 25 minut při 170 °C. Asi 10 minut před dopečením rozdrobíme na dýni sýr.
  4. krok 4
    Upečenou dýni přimícháme k řepě, poté přidáme i hotový bulgur.
  5. krok 5
    Osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nasekanou petrželku a ještě jednou promícháme.
  6. krok 6
    Podle sezony můžeme vmíchat rukolu nebo jinou zeleninu.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda