Falafel s jogurtovým dipem

Do 30 minut
Pro 3 osoby
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • Ingredience na falafel
  • 1 balení Bonduelle Vapeur cizrna (425 ml)
  • 50 g nasekané petrželové natě
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ČL mletého kmínu
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • mouka k zahuštění
  • Ingredience na dip
  • 100 g bílého řeckého jogurtu
  • hrst nasekané petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ČL olivového oleje
  • sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na falafel (kromě mouky) rozmixujeme do hladké hmoty.
  2. Vzniklé těsto přendáme do mísy a necháme zchladit v lednici.
  3. Mezitím smícháme v misce jogurt s prolisovaným česnekem a petrželkou. Dle chutí okořeníme a promícháme.
  4. Následně vyndáme z lednice těsto na falafel a přisypeme mouku do takové konzistence, až se nám budou dobře tvarovat malé kuličky. Ty poté osmažíme na olivovém oleji dozlatova.
  5. Položíme je na talíř s ubrouskem, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  6. Podáváme s jogurtovým dipem a je možné také s párátky pro snadnější nabírání.
  7. BON APPÉTIT!

Oblíbené recepty

Cizrnové sušenky

Do 40 minut

Opečené žampiony s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestem

Do 30 minut