1. >Recepty
  2. >Falafel s jogurtovým dipem

Falafel s jogurtovým dipem

Střední
3 osob
30 min
Střední
Ingredience
pro 3 osoby
Ingredience na falafel:

1 balení Bonduelle Vapeur cizrna (425 ml)

50 g nasekané petrželové natě

1 cibule

2 stroužky česneku

1 čajová lžička mletého kmínu

sůl, pepř

olivový olej

mouka k zahuštění



Ingredience na dip:

100 g bílého řeckého jogurtu

hrst nasekané petrželky

1 stroužek česneku

1 čajová lžička olivového oleje

sůl
ingredience pro 3 osob
Ingredience na falafel:

1 balení Bonduelle Vapeur cizrna (425 ml)

50 g nasekané petrželové natě

1 cibule

2 stroužky česneku

1 čajová lžička mletého kmínu

sůl, pepř

olivový olej

mouka k zahuštění



Ingredience na dip:

100 g bílého řeckého jogurtu

hrst nasekané petrželky

1 stroužek česneku

1 čajová lžička olivového oleje

sůl
  1. krok 1
    Ingredience na falafel (kromě mouky) rozmixujeme do hladké hmoty.
  2. krok 2
    Vzniklé těsto přendáme do mísy a necháme zchladit v lednici.
  3. krok 3
    Mezitím smícháme v misce jogurt s prolisovaným česnekem a petrželkou. Dle chutí okořeníme a promícháme.
  4. krok 4
    Následně vyndáme z lednice těsto na falafel a přisypeme mouku do takové konzistence, až se nám budou dobře tvarovat malé kuličky. Ty poté osmažíme na olivovém oleji dozlatova.
  5. krok 5
    Položíme je na talíř s ubrouskem, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  6. krok 6
    Podáváme s jogurtovým dipem a je možné také s párátky pro snadnější nabírání.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda