Fusilli s boloňským ragú

Do 45 min
Pro 3 osoby
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • 1 balení Legumio fusilli z cizrny a kukuřice, 250 g
  • vepřové maso mleté 200 g
  • hovězí maso mleté 200 g
  • 30 g mrkve
  • malá šalota
  • 30 g řapíkatého celeru
  • 6 lžic panenského olivového oleje
  • 60 ml suchého bílého vína
  • 1,5 PL rajčatového protlaku
  • 60 g parmazánu
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedeme do varu vodu. Légumio Fusilli vložíme do vody, osolíme a necháme vařit 6 min. Následně scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. Mrkev a šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Celer nakrájejte na tenké plátky
  3. V hrnci rozehřejte olej, vsypte celer, mrkev a šalotku a opékejte je dozlatova. Přidejte maso a restujte, než se vypaří veškerá tekutina. Na středním ohni to trvá zhruba 15 minut
  4. Ke směsi vlijte víno. Jakmile se odpaří, vmíchejte rajčatový protlak. Poté přilijte vodu tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopte a vařte na nižším středním stupni zhruba 45 minut, až je maso propečené, šťavnaté a zároveň bez přílišné tekutiny. Pokud se maso připéká, podlijte ho podle potřeby vodou. Osolte a opepřete.
  5. Uvařené Légumio fusilli promíchejte s ragú a postrouhejte parmazánem.
  6. BON APPÉTIT!

Oblíbené recepty

Cizrnové sušenky

Do 40 minut

Opečené žampiony s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestem

Do 30 minut