1. >Recepty
  2. >Fusilli s boloňským ragú

Fusilli s boloňským ragú

Střední
3 osob
40 min
20 min
Střední
Ingredience
pro 3 osoby
1 balení Legumio fusilli z cizrny a kukuřice (250 g)

200 g mletého vepřového masa

200 g mletého hovězího masa

30 g mrkve, malá šalotka

30 g řapíkatého celeru

6 polévkových lžic panenského olivového oleje

60 ml suchého bílého vína

1½ polévkové lžíce rajčatového protlaku

60 g parmazánu

sůl a čerstvě namletý pepř
ingredience pro 3 osob
1 balení Legumio fusilli z cizrny a kukuřice (250 g)

200 g mletého vepřového masa

200 g mletého hovězího masa

30 g mrkve, malá šalotka

30 g řapíkatého celeru

6 polévkových lžic panenského olivového oleje

60 ml suchého bílého vína

1½ polévkové lžíce rajčatového protlaku

60 g parmazánu

sůl a čerstvě namletý pepř
  1. krok 1
    V hrnci přivedeme k varu vodu. Fusilli vložíme do vody, osolíme a necháme vařit 6 minut. Následně scedíme a opláchneme studenou vodou.
  2. krok 2
    Mrkev a šalotku oloupáme a nakrájíme nadrobno. Celer nakrájíme na tenké plátky.
  3. krok 3
    V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme celer, mrkev a šalotku a opékáme vše dozlatova. Přidáme maso a restujeme, než se vypaří veškerá tekutina. Na středním ohni to trvá zhruba 15 minut.
  4. krok 4
    Ke směsi vlijeme víno. Jakmile se odpaří, vmícháme rajčatový protlak. Poté přilijeme vodu tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopíme a vaříme na nižším středním stupni zhruba 45 minut, až je maso propečené, šťavnaté a zároveň bez přílišné tekutiny. Pokud se maso připéká, podlijeme ho podle potřeby vodou. Osolíme a opepříme.
  5. krok 5
    Uvařené fusilli promícháme s ragú a posypeme strouhaným parmazánem.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda