1. >Recepty
  2. >Krémové fusilli s tofu

Krémové fusilli s tofu

Střední
2 osob
30 min
20 min
Drahé
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Legumio fusilli z cizrny a kukuřice (250 g)

250 g tofu, obyčejného nebo uzeného

2 polévkové lžíce sójové omáčky

2 čajové lžičky rýžového octa

1 čajová lžička granulovaného česneku

1 balení sterilovaných loupaných rajčat

1 šálek kokosového mléka

2 stroužky česneku

¼ šálku čerstvého estragonu

1 polévková lžíce červené mleté papriky

1 polévková lžíce granulované cibule

1 malá červená cibule

1 zelená paprika

šťáva z 1 citronu

mletý pepř

2–4 čajové lžičky kořenového škrobu

4 polévkové lžíce jogurtu na podávání
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Legumio fusilli z cizrny a kukuřice (250 g)

250 g tofu, obyčejného nebo uzeného

2 polévkové lžíce sójové omáčky

2 čajové lžičky rýžového octa

1 čajová lžička granulovaného česneku

1 balení sterilovaných loupaných rajčat

1 šálek kokosového mléka

2 stroužky česneku

¼ šálku čerstvého estragonu

1 polévková lžíce červené mleté papriky

1 polévková lžíce granulované cibule

1 malá červená cibule

1 zelená paprika

šťáva z 1 citronu

mletý pepř

2–4 čajové lžičky kořenového škrobu

4 polévkové lžíce jogurtu na podávání
  1. krok 1
    Zeleninové fusilli vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 6 minut, následně je scedíme, propláchneme studenou vodou a odložíme stranou.
  2. krok 2
    Do misky vložíme tofu nakrájené na kostky, sójovou omáčku, rýžový ocet a granulovaný česnek. Vše dobře promícháme a necháme 15 minut odstát.
  3. krok 3
    Mezitím do mixéru vložíme konzervovaná rajčata, kokosové mléko, stroužky česneku, estragon, granulovanou cibuli, mletou červenou papriku, citronovou šťávu a pepř, rozmixujeme na ne zcela hladkou omáčku a odstavíme.
  4. krok 4
    Na pánvi na oleji restujeme tofu spolu s marinádou cca 2 minuty, dokud se nezbarví dozlatova, a přemístíme do velké mísy.
  5. krok 5
    Ve stejné pánvi vaříme nakrájené zelené papriky a červenou cibuli s 2 polévkovými lžícemi vody cca 2 minuty, dokud nezměknou.
  6. krok 6
    Snížíme plamen a přidáme připravenou omáčku z mixéru spolu s kořenovým škrobem a necháme mírně vřít. Za občasného míchání vaříme 3 –4 minuty, dokud nezačne omáčka houstnout.
  7. krok 7
    Vše přidáme do velké mísy, kde máme hotové tofu, a nakonec ještě přidáme uvařené rigatoni.
  8. krok 8
    Vše dobře promícháme a podáváme s jogurtem.
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda