Krémové fusilli s tofu

Do 30 minut
Pro 2 osoby
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • 1 balení Bonduelle Legumio fusilli z cizrny a kukuřice, 250 g
  • 250 g tofu obyčejného nebo uzeného
  • 2 PL sójové omáčky
  • 2 ČL rýžového octa
  • 1 ČL granulovaného česneku
  • 1 balení sterilovaných loupaných rajčat
  • 1 šálek kokosového mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 šálku čerstvého estragonu
  • 1 PL červené mleté papriky
  • 1 PL granulované cibule
  • 1 malá červená cibule
  • 1 zelená paprika
  • šťáva z 1 citrónu
  • mletý pepř
  • 2-4 ČL kořenového škrobu
  • 4 PL jogurtu na podávání

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninové fusilli vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 6 min., následně je scedíme, propláchneme studenou vodou a odložíme stranou.
  2. Do misky vložíme tofu nakrájené na kostky, sójovou omáčku, rýžový ocet a granulovaný česnek. Vše dobře promícháme a necháme 15 min odstát.
  3. Mezitím do mixéru vložíme konzervovaná rajčata, kokosové mléko, stroužky česneku, estragon, granulovanou cibuli, mletou červenou papriku, citronovou šťávu a pepř, rozmixujeme na ne zcela hladkou omáčku a odstavíme.
  4. Na pánvi na oleji restujeme tofu spolu s marinádou cca 2 min., dokud se nezbarví dozlatova a přemístíme do velké mísy.
  5. Ve stejné pánvi vaříme nakrájené zelené papriky a červenou cibuli s 2 PL vody cca 2 min., dokud nezměknou.
  6. Snížíme plamen a přidáme připravenou omáčku z mixéru spolu s kořenovým škrobem a necháme mírně vřít. Za občasného míchání vaříme 3-4 min., dokud nezačne omáčka houstnout.
  7. Vše přidáme do velké mísy, kde máme hotové tofu, a nakonec ještě přidáme uvařené rigatoni.
  8. Vše dobře promícháme a podáváme s jogurtem.
  9. BON APPÉTIT!

Oblíbené recepty

Cizrnové sušenky

Do 40 minut

Opečené žampiony s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestem

Do 30 minut