Penne s tofu a avokádovou pastou

Do 30 minut
Pro 2 osoby
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • 1 balení Bonduelle Legumio penne z červené čočky a mrkve, 250 g
  • 250 g uzeného tofu
  • 1 ČL sójové omáčky
  • 1 ČL oleje
  • 1/4 ČL soli, trochu mletého pepře
  • Na avokádovou pastu
  • 1 avokádo
  • 2 ČL bílého jogurtu
  • 2 ČL citrónové šťávy
  • 1 PL oleje
  • sůl a pepř
  • 1 ČL tebi (volitelné)

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninové penne vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 7 min., následně je scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přemístíme do velké mísy.
  2. Avokádovou pastu uděláme tak, že nakrájíme avokádo a dáme ho do mixéru, přidáme všechny ostatní ingredience na omáčku a rozmixujeme dohladka.
  3. V misce smícháme sójovou omáčku, pepř a sůl a promícháme.
  4. Následně do misky přidáme na kostky nakrájené tofu a znova promícháme.
  5. Rozpálíme pánev a na mírném ohni restujeme tofu spolu s omáčkou z misky, dokud se tofu nezbarví dohněda.
  6. Do velké mísy přidáme k uvařeným penne orestované tofu spolu se sójovým výpekem, avokádovou pastu a vše promícháme.
  7. TIP: Do avokádové pasty můžeme přidat i 1 ČL tebi.
  8. BON APPÉTIT!

Oblíbené recepty

Cizrnové sušenky

Do 40 minut

Opečené žampiony s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestem

Do 30 minut