1. >Recepty
  2. >Penne s tofu a avokádovou pastou

Penne s tofu a avokádovou pastou

Střední
2 osob
30 min
7 min
Střední
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Legumio penne z červené čočky a mrkve (250 g)

250 g uzeného tofu

1 čajová lžička sójové omáčky

1 čajová lžička oleje

¼ čajové lžičky soli, trochu mletého pepře



Na avokádovou pastu:

1 avokádo

2 čajové lžičky bílého jogurtu

2 čajové lžičky citronové šťávy

1 polévková lžíce oleje

sůl a pepř

1 čajová lžička tebi (volitelné)
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Legumio penne z červené čočky a mrkve (250 g)

250 g uzeného tofu

1 čajová lžička sójové omáčky

1 čajová lžička oleje

¼ čajové lžičky soli, trochu mletého pepře



Na avokádovou pastu:

1 avokádo

2 čajové lžičky bílého jogurtu

2 čajové lžičky citronové šťávy

1 polévková lžíce oleje

sůl a pepř

1 čajová lžička tebi (volitelné)
  1. krok 1
    Zeleninové penne vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 7 minut, následně je scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přemístíme do velké mísy.
  2. krok 2
    Avokádovou pastu uděláme tak, že nakrájíme avokádo a dáme ho do mixéru, přidáme všechny ostatní ingredience na omáčku a rozmixujeme dohladka.
  3. krok 3
    V misce smícháme sójovou omáčku, pepř a sůl a promícháme.
  4. krok 4
    Následně do misky přidáme na kostky nakrájené tofu a znovu promícháme.
  5. krok 5
    Rozpálíme pánev a na mírném ohni restujeme tofu spolu s omáčkou z misky, dokud se tofu nezbarví dohněda.
  6. krok 6
    Do velké mísy přidáme k uvařeným penne orestované tofu spolu se sójovým výpekem, avokádovou pastu a vše promícháme.
  7. krok 7
    TIP: Do avokádové pasty můžeme přidat i 1 čajovou lžičku tebi.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda