1. >Recepty
  2. >Karbanátky z ryby

Karbanátky z ryby

Střední
4 osob
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Bon menu na pánev Rustica (425 ml)

1 svazek citronové trávy

6 cm zázvoru

1 polévková lžíce olivového oleje

½ hrstky čerstvého koriandru (15 g)

½ kg filé z lososa, odkapané, vykostěné

1 polévková lžíce solamylu

4 čajová lžička chilli džemu
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Bon menu na pánev Rustica (425 ml)

1 svazek citronové trávy

6 cm zázvoru

1 polévková lžíce olivového oleje

½ hrstky čerstvého koriandru (15 g)

½ kg filé z lososa, odkapané, vykostěné

1 polévková lžíce solamylu

4 čajová lžička chilli džemu
  1. krok 1
    O pracovní plochu trochu omlátíme citronovou trávu, abychom odstranili tvrdou vnější vrstvu. Poté trávu nakrájíme najemno. Koriandr zbavíme stonků. Několik listů namočíme do studené vody a necháme si je na dozdobení, zbytek také nakrájíme najemno.
  2. krok 2
    Dále oloupeme zázvor a také ho nakrájíme najemno.
  3. krok 3
    Lososa nakrájíme na 1cm kostky. Polovinu nakrájeného lososa dáme stranou, druhou polovinu smícháme s citronovou trávou, koriandrem a zázvorem. Vše ještě znovu krájíme na úplně jemnou směs, až pyré. Přidáme zbylé kostky lososa a solamyl. Poté osolíme, opepříme a promícháme.
  4. krok 4
    Směs rozdělíme na 4 části a vytvarujeme z nich karbanátky, velké cca 2 cm.
  5. krok 5
    Na velké pánvi rozpálíme olej a po dobu 2 minut z každé strany opékáme karbanátky dozlatova.
  6. krok 6
    Před podáváním polijeme chilli džemem a posypeme lístky koriandru, které jsme vyndali z vody a usušili.
  7. krok 7
    Podáváme s přílohou Bonduelle Bon menu Na pánev Rustica, kterou na pánvi ohříváme po dobu 3 minut.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda