1. >Recepty
  2. >Řecký salát s fusilli

Řecký salát s fusilli

Střední
2 osob
20 min
6 min
Střední
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Légumio fusilli z cizrny a kukuřice (250 g)

1 jablko

60 g sušených brusinek

200 g sýra feta

280 g cherry rajčátek

90 g opečených piniových oříšků

sůl a pepř na případné dochucení



Zálivka:

olivový olej

česnek a bazalka nebo petrželka
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Légumio fusilli z cizrny a kukuřice (250 g)

1 jablko

60 g sušených brusinek

200 g sýra feta

280 g cherry rajčátek

90 g opečených piniových oříšků

sůl a pepř na případné dochucení



Zálivka:

olivový olej

česnek a bazalka nebo petrželka
  1. krok 1
    Zeleninové fusilli vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 6 minut, následně je scedíme a propláchneme studenou vodou.
  2. krok 2
    Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky a jablko na malé kostky.
  3. krok 3
    Přidáme sýr feta, opečené piniové oříšky a sušené brusinky.
  4. krok 4
    Vmícháme uvařené a vychlazené fusilli a případně dochutíme solí a pepřem.
  5. krok 5
    Zalijeme zálivkou, kterou jsme si připravili smícháním olivového oleje, utřeného česneku a bazalky nebo petrželky.
  6. krok 6
    Tip: můžeme ozdobit trochou rukoly.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda