Studený těstovinový salát s krevetami

Do 80 minu
Pro 2 osoby
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • 1 balení Bonduelle Legumio rigatoni z hrášku a cukety, 250 g
  • 1 PL olivového oleje
  • 1/2 šálky zakysané smetany
  • 1/2 šálky majonézy
  • 1/4 šálky křenové omáčky
  • 2 PL červené strouhané cibule
  • 1 a 1/2 ČL soli
  • 3/4 ČL mletého pepře
  • 0,5 kg oloupaných krevet
  • 1 velká okurka
  • 3 stonky řapíkatého celeru

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninové rigatoni vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 7 min., následně je scedíme a propláchneme studenou vodou.
  2. V pánvi rozpálíme olivový olej a restujeme krevety cca 5 min, dokud nejsou růžové a necháme je vychladnout.
  3. Ve velké míse smícháme zakysanou smetanu, majonézu, křenovou omáčku, cibuli, osolíme a opepříme.
  4. Okurku a řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy, přimícháme orestované a vychlazené krevety a uvařené a vychlazené fusilli a vše dobře promícháme.
  5. Vložíme do lednice a před podáváním necháme alespoň hodinu odstát.
  6. Můžeme servírovat např. na listech ledového salátu.
  7. BON APPÉTIT!

Oblíbené recepty

Cizrnové sušenky

Do 40 minut

Opečené žampiony s bagetkou

Pizza s brokolicovým pestem

Do 30 minut