1. >Recepty
  2. >Studený těstovinový salát s krevetami

Studený těstovinový salát s krevetami

Střední
2 osob
80 min
12 min
Střední
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Légumio rigatoni z hrášku a cukety (250 g)

1 polévková lžíce olivového oleje

½ šálku zakysané smetany, 2 šálky majonézy

½ šálku křenové omáčky

2 polévkové lžíce červené strouhané cibule

1–½ čajové lžičky soli

¾ čajové lžičky mletého pepře

½ kg oloupaných krevet

1 velká okurka

3 stonky řapíkatého celeru
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Légumio rigatoni z hrášku a cukety (250 g)

1 polévková lžíce olivového oleje

½ šálku zakysané smetany, 2 šálky majonézy

½ šálku křenové omáčky

2 polévkové lžíce červené strouhané cibule

1–½ čajové lžičky soli

¾ čajové lžičky mletého pepře

½ kg oloupaných krevet

1 velká okurka

3 stonky řapíkatého celeru
  1. krok 1
    Zeleninové rigatoni vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit 7 minut, následně je scedíme a propláchneme studenou vodou.
  2. krok 2
    V pánvi rozpálíme olivový olej a restujeme krevety cca 5 minut, dokud nejsou růžové, a necháme je vychladnout.
  3. krok 3
    Ve velké míse smícháme zakysanou smetanu, majonézu, křenovou omáčku, cibuli, osolíme a opepříme.
  4. krok 4
    Okurku a řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy, přimícháme orestované i vychlazené krevety a uvařené a vychlazené fusilli. Vše dobře promícháme.
  5. krok 5
    Vložíme do lednice a před podáváním necháme alespoň hodinu odstát.
  6. krok 6
    Můžeme servírovat například na listech ledového salátu.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda