1. >Recepty
  2. >Barevné rizoto

Barevné rizoto

Střední
4 osob
30 min
20 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
12 stonků zeleného chřestu

1 balení Bonduelle Vapeur hrášek jemný (425 ml)

1 mrkev

1 cuketa

1 řapíkatý celer

1 velká cibule

1 stroužek česneku

2 polévkové lžíce olivového oleje

300 g rýže na rizoto

100 ml bílého vína

1 bobkový list

1 litr zeleninového vývaru

60 g másla

50 g strouhaného parmazánu

sůl, pepř
ingredience pro 4 osob
12 stonků zeleného chřestu

1 balení Bonduelle Vapeur hrášek jemný (425 ml)

1 mrkev

1 cuketa

1 řapíkatý celer

1 velká cibule

1 stroužek česneku

2 polévkové lžíce olivového oleje

300 g rýže na rizoto

100 ml bílého vína

1 bobkový list

1 litr zeleninového vývaru

60 g másla

50 g strouhaného parmazánu

sůl, pepř
  1. krok 1
    Oloupeme chřest, nakrájíme mrkev, cuketu, celer, cibuli a česnek, připravíme si hrášek. Vše osmahneme na olivovém oleji a přidáme rýži.
  2. krok 2
    Zakápneme vínem, přidáme bobkový list a víno, necháme odpařit. Poté vlijeme zeleninový vývar, přidáme chřest a za stálého míchání necháme 15 minut na mírném ohni vařit.
  3. krok 3
    Odstavíme z plotýnky, přidáme máslo a strouhaný parmazán.
  4. krok 4
    Osolíme, opepříme a podáveáme s hoblinami parmazánu navrchu. BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda