1. >Recepty
  2. >Losos plněný špenátem

Losos plněný špenátem

Snadné
4 osob
30 min
20 min
Drahé
Ingredience
pro 4 osoby
300 g krájeného špenátu Bonduelle

450 g steaků lososa s kůží

50 g sušené bramborové kaše

15 g česneku

75 g másla

100 g smetany

sůl
ingredience pro 4 osob
300 g krájeného špenátu Bonduelle

450 g steaků lososa s kůží

50 g sušené bramborové kaše

15 g česneku

75 g másla

100 g smetany

sůl
  1. krok 1
    Z kůže lososa odstraníme šupiny a stáhneme ji směrem ke hřbetu tak, aby nám zůstala držet po celé délce přibližně na 1 cm masa.
  2. krok 2
    Rozmrazený špenát ochutíme česnekem, osolíme, přidáme smetanu a dohustíme bramborovou kaší.
  3. krok 3
    Touto směsí plníme lososa.
  4. krok 4
    Překryjeme kůží.
  5. krok 5
    Pečeme na másle 15 až 20 minut při teplotě 180 °C.
  6. krok 6
    Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši s pórkem a teplou zeleninu (romanesco, pařížskou mrkvičku, brokolici, květák) připravenou na páře.
  7. krok 7
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda