Cizrnové sušenky
Snadné
40 min
10 min
Levné
Ingredience
pro 1 osobu
1½ plechovky cizrny Bonduelle
½ hrnku arařídového másla
¼ hrnku javorového sirupu
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky vanilkového extraktu
½ hrnku čokoládových čoček / nalámané čokolády
špetka soli
½ hrnku arařídového másla
¼ hrnku javorového sirupu
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky vanilkového extraktu
½ hrnku čokoládových čoček / nalámané čokolády
špetka soli
ingredience pro 1 osobu
1½ plechovky cizrny Bonduelle
½ hrnku arařídového másla
¼ hrnku javorového sirupu
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky vanilkového extraktu
½ hrnku čokoládových čoček / nalámané čokolády
špetka soli
½ hrnku arařídového másla
¼ hrnku javorového sirupu
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky vanilkového extraktu
½ hrnku čokoládových čoček / nalámané čokolády
špetka soli
- krok 1Troubu si předehřejeme na 180 °C.
- krok 2Cizrnu slijeme a očistíme.
- krok 3Do připraveného mixéru přidáme cizrnu, arašídové máslo, javorový sirup, prášek do pečiva, vanilkovou esenci (případně můžeme vynechat) a sůl.
- krok 4Ingredience mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto, případně občas seškrábneme přilepené těsto ze stran a mixujeme dále.
- krok 5Těsto si přendáme na nepřilnavou podložku a jemně do něho zapracujeme čokoládové čočky.
- krok 6Nyní již můžeme z těsta tvarovat drobné kuličky o průměru cca 2–3 cm (ideální je mít během tvarování mírně vlhké ruce).
- krok 7Kuličky klademe na plech vyložený pečicím papírem a každou kuličku lehce stlačíme, aby získala plošší tvar.
- krok 8Poté vložíme do trouby a pečeme přesně 10 minut, ideálně dozlatova. BON APPÉTIT!
Objevte také…