Čočkový salát s petrželí a vlašskými ořechy
Snadné
4 osob
30 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
2 balení Bonduelle Vapeur Čočky (425 ml)
6 kořenů petržele
50 g vlašských ořechů
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 velká hrst řeřichy nebo listů rukoly
50 g velkých hoblin parmazánu k podávání
sůl a čerstvě mletý pepř
Dresink: 3 polévkové lžíce oleje z vlašských ořechů
1 polévková lžíce červeného vinného octa
2 čajové lžičky medu
½ čajové ličky dijonské hořčice
1 šalotka
½ stroužku česneku
6 kořenů petržele
50 g vlašských ořechů
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 velká hrst řeřichy nebo listů rukoly
50 g velkých hoblin parmazánu k podávání
sůl a čerstvě mletý pepř
Dresink: 3 polévkové lžíce oleje z vlašských ořechů
1 polévková lžíce červeného vinného octa
2 čajové lžičky medu
½ čajové ličky dijonské hořčice
1 šalotka
½ stroužku česneku
ingredience pro 4 osob
2 balení Bonduelle Vapeur Čočky (425 ml)
6 kořenů petržele
50 g vlašských ořechů
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 velká hrst řeřichy nebo listů rukoly
50 g velkých hoblin parmazánu k podávání
sůl a čerstvě mletý pepř
Dresink: 3 polévkové lžíce oleje z vlašských ořechů
1 polévková lžíce červeného vinného octa
2 čajové lžičky medu
½ čajové ličky dijonské hořčice
1 šalotka
½ stroužku česneku
6 kořenů petržele
50 g vlašských ořechů
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 velká hrst řeřichy nebo listů rukoly
50 g velkých hoblin parmazánu k podávání
sůl a čerstvě mletý pepř
Dresink: 3 polévkové lžíce oleje z vlašských ořechů
1 polévková lžíce červeného vinného octa
2 čajové lžičky medu
½ čajové ličky dijonské hořčice
1 šalotka
½ stroužku česneku
- krok 1Rozehřejeme troubu na 200 °C (u plynové na stupeň číslo 6). Očistíme a oloupeme petržel, nakrájíme ji na kousky asi 5 cm dlouhé a 1 cm široké. Nadrobno nakrájíme šalotku a utřeme česnek na dresink.
- krok 2Rozprostřeme vlašské ořechy na plech a orestujeme je v troubě, než zezlátnou a rozvoní se.
- krok 3Poté vlašské ořechy opatrně přesypeme do misky a na plech dáme petržel, pokápneme olivovým olejem a restujeme asi 35 minut nebo než zezlátne.
- krok 4Připravíme si dresink, a to smícháním oleje z vlašských ořechů, octa, medu a hořčice. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, přidáme šalotku a česnek.
- krok 5V servírovací nádobě smícháme scezenou čočku Bonduelle Vapeur, vlašské ořechy, petržel a dresink.
- krok 6Na jednotlivé talíře rozdělíme řeřichu nebo rukolu, na ni přidáme čočkový salát a podle chuti ještě dosolíme a dopepříme. Ozdobíme parmazánem a podáváme.
- krok 7BON APPÉTIT!
Objevte také…