1. >Recepty
  2. >Fazolové brownie cookies

Fazolové brownie cookies

Snadné
30 min
30 min
Ingredience
pro 1 osobu
1 balení Bonduelle Červené fazole

1 vejce

60 g třtinového nebo kokosového cukru

50 g mandlové mouky

30 g špaldové celozrnné mouky

30 g holandského kakaa

½ lžičky kypřicího prášku do pečiva

1 lžička vanilkového extraktu

Červený mletý pepř

50 g tmavé čokolády



Na ozdobení:

Tmavá čokoláda

Nadrcené pistácie, nasekané sušené ovoce – dle chuti a fantazie
ingredience pro 1 osobu
1 balení Bonduelle Červené fazole

1 vejce

60 g třtinového nebo kokosového cukru

50 g mandlové mouky

30 g špaldové celozrnné mouky

30 g holandského kakaa

½ lžičky kypřicího prášku do pečiva

1 lžička vanilkového extraktu

Červený mletý pepř

50 g tmavé čokolády



Na ozdobení:

Tmavá čokoláda

Nadrcené pistácie, nasekané sušené ovoce – dle chuti a fantazie
  1. krok 1
    Fazole přendejte do cedníku, prolijte vodou a nechte dobře okapat.
  2. krok 2
    Fazole přendejte do mixéru a spolu s vejcem mixujte do hladkého pyré.
  3. krok 3
    Fazolové pyré promíchejte s cukrem, mandlovou i špaldovou moukou, kakaem, kypřicím práškem a vanilkovým extraktem a čerstvě podrceným/umletým pepřem. Když jsou ingredience dobře promísené, přidejte čokoládu nasekanou na malé kousky.
  4. krok 4
    Oddělujte kousky těsta a mezi dlaněmi vyvalujte kuličky. Zploštěte je do tvaru sušenky a pak pokládejte na plech vedle sebe. Během tvarování sušenek si průběžně myjte ruce. Těsto je trochu lepivé, proto je dobré mít čisté ruce, na které se těsto tolik nelepí.
  5. krok 5
    Pečte při 180 °C 25 – 30 minut.
  6. krok 6
    Zchladlé sušenky ozdobte čokoládou a posypejte oříšky nebo ovocem podle chuti a fantazie.
  7. krok 7
    Uchovávejte uzavřené v krabičce v chladu. Spotřebujte do týdne.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda