Fazolové brownie cookies
Snadné
30 min
30 min
Ingredience
pro 1 osobu
1 balení Bonduelle Červené fazole
1 vejce
60 g třtinového nebo kokosového cukru
50 g mandlové mouky
30 g špaldové celozrnné mouky
30 g holandského kakaa
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
Červený mletý pepř
50 g tmavé čokolády
Na ozdobení:
Tmavá čokoláda
Nadrcené pistácie, nasekané sušené ovoce – dle chuti a fantazie
1 vejce
60 g třtinového nebo kokosového cukru
50 g mandlové mouky
30 g špaldové celozrnné mouky
30 g holandského kakaa
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
Červený mletý pepř
50 g tmavé čokolády
Na ozdobení:
Tmavá čokoláda
Nadrcené pistácie, nasekané sušené ovoce – dle chuti a fantazie
ingredience pro 1 osobu
1 balení Bonduelle Červené fazole
1 vejce
60 g třtinového nebo kokosového cukru
50 g mandlové mouky
30 g špaldové celozrnné mouky
30 g holandského kakaa
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
Červený mletý pepř
50 g tmavé čokolády
Na ozdobení:
Tmavá čokoláda
Nadrcené pistácie, nasekané sušené ovoce – dle chuti a fantazie
1 vejce
60 g třtinového nebo kokosového cukru
50 g mandlové mouky
30 g špaldové celozrnné mouky
30 g holandského kakaa
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
Červený mletý pepř
50 g tmavé čokolády
Na ozdobení:
Tmavá čokoláda
Nadrcené pistácie, nasekané sušené ovoce – dle chuti a fantazie
- krok 1Fazole přendejte do cedníku, prolijte vodou a nechte dobře okapat.
- krok 2Fazole přendejte do mixéru a spolu s vejcem mixujte do hladkého pyré.
- krok 3Fazolové pyré promíchejte s cukrem, mandlovou i špaldovou moukou, kakaem, kypřicím práškem a vanilkovým extraktem a čerstvě podrceným/umletým pepřem. Když jsou ingredience dobře promísené, přidejte čokoládu nasekanou na malé kousky.
- krok 4Oddělujte kousky těsta a mezi dlaněmi vyvalujte kuličky. Zploštěte je do tvaru sušenky a pak pokládejte na plech vedle sebe. Během tvarování sušenek si průběžně myjte ruce. Těsto je trochu lepivé, proto je dobré mít čisté ruce, na které se těsto tolik nelepí.
- krok 5Pečte při 180 °C 25 – 30 minut.
- krok 6Zchladlé sušenky ozdobte čokoládou a posypejte oříšky nebo ovocem podle chuti a fantazie.
- krok 7Uchovávejte uzavřené v krabičce v chladu. Spotřebujte do týdne.
- krok 8BON APPÉTIT!
Objevte také…