krok 1
V hrnci přivedeme k varu vodu. Fusilli vložíme do vody, osolíme a necháme vařit 6 minut. Následně scedíme a opláchneme studenou vodou.
krok 2
Mrkev a šalotku oloupáme a nakrájíme nadrobno. Celer nakrájíme na tenké plátky.
krok 3
V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme celer, mrkev a šalotku a opékáme vše dozlatova. Přidáme maso a restujeme, než se vypaří veškerá tekutina. Na středním ohni to trvá zhruba 15 minut.
krok 4
Ke směsi vlijeme víno. Jakmile se odpaří, vmícháme rajčatový protlak. Poté přilijeme vodu tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopíme a vaříme na nižším středním stupni zhruba 45 minut, až je maso propečené, šťavnaté a zároveň bez přílišné tekutiny. Pokud se maso připéká, podlijeme ho podle potřeby vodou. Osolíme a opepříme.
krok 5
Uvařené fusilli promícháme s ragú a posypeme strouhaným parmazánem.