krok 1
Troubu předehřejeme na 180 °C.
krok 2
V hrnci rozpálíme olej a máslo a restujeme cibuli po dobu 3 –5 minut.
krok 3
Poté přidáme česnek a po minutě přidáme i rýži. Promícháme, aby se rýže dokonale obalila tukem, přilejeme víno, přivedeme k varu a necháme 5 minut pobublávat.
krok 4
Přilejeme vývar a znovu promícháme, přiklopíme a dáme na 15 minut do trouby, aby rýže změkla.
krok 5
Mezitím slijeme strouhanou řepu a ¼ rozmixujeme na hladké pyré, zbytek odložíme stranou.
krok 6
Rýži vyndáme z trouby, zamícháme do ní řepové pyré, zbylou strouhanou řepu a většinu parmazánu.
krok 7
Podáváme s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.