krok 1
V pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm cibuli, dokud nezesklovatí.
krok 2
Přidáme maso a opékáme, dokud nezačne hnědnout a rozpadat se.
krok 3
Fazole Bon Menu Mexicana spolu s papričkami, rajčatovým pyré a cukrem přidáme k masu a za stálého míchání, po dobu 5–10 minut vaříme, aby se tekutina zredukovala a směs zhoustla. Případně dosolíme nebo dosladíme. Poté odstavíme.
krok 4
Rajčata zbavíme semínek, dužiny a nakrájíme je na kostičky.
krok 5
Na plech nebo do zapékací mísy střídavě vrstvíme nachos, masovou směs, čedar a rajčata.
krok 6
Dáme zapéct do trouby, dokud sýr nezačne tát a kraje nachos nezezlátnou.
krok 7
Vyndáme z trouby, posypeme koriandrem, pokapeme dle chuti šťávou z limetky a podáváme se zakysanou smetanou.