1. >Recepty
  2. >Mexické nachos

Mexické nachos

Střední
2 osob
Ingredience
pro 2 osoby
1 balení Bonduelle Bon Menu Mexicana (425 ml)

olivový olej

1 cibule, nakrájená nahrubo

500 g mletého masa (krůtího nebo kuřecího)

2–3 červené chilli papričky, nakrájené nadrobno

3–4 polévkové lžíce rajčatového pyré (passata pomodoro)

1–2 polévkové lžíce třtinového cukru

sůl

6 větších rajčat

400 g balení nachos

200 g sýru čedar, strouhaného

hrst nasekaného čerstvého koriandru

1 limetka na dochucení

zakysaná smetana k podávání
ingredience pro 2 osob
1 balení Bonduelle Bon Menu Mexicana (425 ml)

olivový olej

1 cibule, nakrájená nahrubo

500 g mletého masa (krůtího nebo kuřecího)

2–3 červené chilli papričky, nakrájené nadrobno

3–4 polévkové lžíce rajčatového pyré (passata pomodoro)

1–2 polévkové lžíce třtinového cukru

sůl

6 větších rajčat

400 g balení nachos

200 g sýru čedar, strouhaného

hrst nasekaného čerstvého koriandru

1 limetka na dochucení

zakysaná smetana k podávání
  1. krok 1
    V pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm cibuli, dokud nezesklovatí.
  2. krok 2
    Přidáme maso a opékáme, dokud nezačne hnědnout a rozpadat se.
  3. krok 3
    Fazole Bon Menu Mexicana spolu s papričkami, rajčatovým pyré a cukrem přidáme k masu a za stálého míchání, po dobu 5–10 minut vaříme, aby se tekutina zredukovala a směs zhoustla. Případně dosolíme nebo dosladíme. Poté odstavíme.
  4. krok 4
    Rajčata zbavíme semínek, dužiny a nakrájíme je na kostičky.
  5. krok 5
    Na plech nebo do zapékací mísy střídavě vrstvíme nachos, masovou směs, čedar a rajčata.
  6. krok 6
    Dáme zapéct do trouby, dokud sýr nezačne tát a kraje nachos nezezlátnou.
  7. krok 7
    Vyndáme z trouby, posypeme koriandrem, pokapeme dle chuti šťávou z limetky a podáváme se zakysanou smetanou.
  8. krok 8
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda