Studená Vichyssoise polévka jinak
Střední
3 osob
15 min
Levné
Ingredience
pro 3 osoby
1 balení Bonduelle mražená Květáková směs (400 g)
4 polévkové lžíce másla
2 středně velké brambory, nakrájené na kostičky
drůbeží vývar
¼ l smetany
¼ l čerstvé pažitky
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sůl a čerstvě namletý bílý pepř
4 polévkové lžíce másla
2 středně velké brambory, nakrájené na kostičky
drůbeží vývar
¼ l smetany
¼ l čerstvé pažitky
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sůl a čerstvě namletý bílý pepř
ingredience pro 3 osob
1 balení Bonduelle mražená Květáková směs (400 g)
4 polévkové lžíce másla
2 středně velké brambory, nakrájené na kostičky
drůbeží vývar
¼ l smetany
¼ l čerstvé pažitky
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sůl a čerstvě namletý bílý pepř
4 polévkové lžíce másla
2 středně velké brambory, nakrájené na kostičky
drůbeží vývar
¼ l smetany
¼ l čerstvé pažitky
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sůl a čerstvě namletý bílý pepř
- krok 1Ve velkém silnostěnném hrnci rozehřejeme na středně nízkém stupni máslo. Přidáme brambory a krátce je osmahneme. Promícháme, vlijeme vývar a uvedeme do varu. Na velmi mírném plameni povaříme asi 30 minut, až bude zelenina hodně měkká.
- krok 2Poté přidáme celé balení květákové polévkové směsi a vaříme dalších 5 minut. Až bude všechna zelenina měkká, necháme polévku několik minut chladnout.
- krok 3Následně polévku pomalu rozmixujeme. Zašleháme do ní smetanu a dochutíme ji.
- krok 4Na mírném plameni povaříme ještě 5 minut, aby se chutě spojily.
- krok 5Budeme-li ji podávat studenou, postavíme hrnec do mísy naplněné ledovými kostkami a necháme dojít do pokojové teploty, pak ji přesuneme do ledničky. Přikryjeme ji fólií a udržujeme v chladu až do podávání.
- krok 6BON APPÉTIT!
Objevte také…