1. >Recepty
  2. >Tradiční bramborový salát

Tradiční bramborový salát

Snadné
5 osob
20 min
10 min
Levné
Ingredience
pro 5 osoby
½ balení Bonduelle hrášku v mírně slaném nálevu (425 ml)

½ kg salátových brambor

3 vrchovaté lžíce majonézy

1 polévková lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice

3 natvrdo uvařená vejce

2 kyselé okurky

2 mrkve

cca ¼ celeru

1 malou petržel

1 šalotku

pepř, sůl
ingredience pro 5 osob
½ balení Bonduelle hrášku v mírně slaném nálevu (425 ml)

½ kg salátových brambor

3 vrchovaté lžíce majonézy

1 polévková lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice

3 natvrdo uvařená vejce

2 kyselé okurky

2 mrkve

cca ¼ celeru

1 malou petržel

1 šalotku

pepř, sůl
  1. krok 1
    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě na skus cca 12 minut, pak je necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme použít strunový kráječ).
  2. krok 2
    Kořenovou zeleninu i okurku nakrájíme na drobné kostičky a v osolené vodě uvaříme na skus cca 7 minut, na posledních pár vteřin k zelenině přihodíme na kostičky nakrájenou šalotku. Uvařenou zeleninu s cibulí necháme v sítku okapat a zchladit.
  3. krok 3
    Nakrájené brambory a zeleninu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme ocet, hořčici, majonézu a zlehka, ale důkladně promícháme.
  4. krok 4
    Nakonec přidáme do salátu na kostičky nakrájená vajíčka a hrášek a znovu promícháme.
  5. krok 5
    Doladíme chutě a necháme vychladit. Na závěr můžeme ozdobit nakrájenou pažitkou.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda