Čočkové kuličky
Snadné
4 osob
30 min
20 min
Levné
Ingredience
pro 4 osoby
1 plechovka Bonduelle Vapeur čočky (425 ml)
2 vejce
200 g ricotty
60 g strouhanky
30 g jemně strouhaného parmazánu
1 velký stroužek česneku
2 polévkové lžíce jemně nasekané petržele
1 polévková lžíce lístků čerstvého tymiánu
sůl, čerstvě namletý pepř
2 vejce
200 g ricotty
60 g strouhanky
30 g jemně strouhaného parmazánu
1 velký stroužek česneku
2 polévkové lžíce jemně nasekané petržele
1 polévková lžíce lístků čerstvého tymiánu
sůl, čerstvě namletý pepř
ingredience pro 4 osob
1 plechovka Bonduelle Vapeur čočky (425 ml)
2 vejce
200 g ricotty
60 g strouhanky
30 g jemně strouhaného parmazánu
1 velký stroužek česneku
2 polévkové lžíce jemně nasekané petržele
1 polévková lžíce lístků čerstvého tymiánu
sůl, čerstvě namletý pepř
2 vejce
200 g ricotty
60 g strouhanky
30 g jemně strouhaného parmazánu
1 velký stroužek česneku
2 polévkové lžíce jemně nasekané petržele
1 polévková lžíce lístků čerstvého tymiánu
sůl, čerstvě namletý pepř
- krok 1Do připravené formy na koláč vložíme rozválené křehké těsto a přesahující části ořízneme. Pomocí mixéru rozmixujeme čočku Bonduelle Vapeur dohladka, přidáme mírně prošlehaná vejce, ricottu, parmazán, prolisovaný stroužek česneku, bylinky, sůl a pepř a dobře promícháme.
- krok 2Na závěr vmícháme strouhanku a necháme cca 20 minut odležet.
- krok 3Z čočkové směsi tvoříme středně velké kuličky, které smažíme na malém množství řepkového oleje dozlatova nebo pečeme nasucho v troubě rozpálené na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem cca 15–20 minut.
- krok 4Kuličky podáváme s tvarohovým dipem s bylinkami, pestem genovese nebo je lze použít, spolu s dipem a zeleninou, jako náplň do pita chleba.
- krok 5BON APPÉTIT!
Objevte také…