Dýňová polévka s medem a ořechy
Střední
4 osob
30 min
10 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle dýňová polévková směs (400 g)
½ čajové lžičky mletého kardamomu
¼ čajové lžičky skořice
½ čajové lžičky mletého pepře
¼ šálku vlašských ořechů
1 čajová lžička medu
2 čajové lžičky rýžového oleje
1 nahrubo nasekaná cibule
2 stroužky česneku
0,4 –0,5 l kuřecího vývaru
⅓ šálku nízkotučného řeckého jogurtu
koriandr
½ čajové lžičky mletého kardamomu
¼ čajové lžičky skořice
½ čajové lžičky mletého pepře
¼ šálku vlašských ořechů
1 čajová lžička medu
2 čajové lžičky rýžového oleje
1 nahrubo nasekaná cibule
2 stroužky česneku
0,4 –0,5 l kuřecího vývaru
⅓ šálku nízkotučného řeckého jogurtu
koriandr
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle dýňová polévková směs (400 g)
½ čajové lžičky mletého kardamomu
¼ čajové lžičky skořice
½ čajové lžičky mletého pepře
¼ šálku vlašských ořechů
1 čajová lžička medu
2 čajové lžičky rýžového oleje
1 nahrubo nasekaná cibule
2 stroužky česneku
0,4 –0,5 l kuřecího vývaru
⅓ šálku nízkotučného řeckého jogurtu
koriandr
½ čajové lžičky mletého kardamomu
¼ čajové lžičky skořice
½ čajové lžičky mletého pepře
¼ šálku vlašských ořechů
1 čajová lžička medu
2 čajové lžičky rýžového oleje
1 nahrubo nasekaná cibule
2 stroužky česneku
0,4 –0,5 l kuřecího vývaru
⅓ šálku nízkotučného řeckého jogurtu
koriandr
- krok 1Na menší plech položíme ořechy a pokapeme je medem. Pečeme asi 5 minut dozlatova a necháme vychladnout.
- krok 2Následně si v hlubším hrnci rozehřejeme rýžový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme Bonduelle dýňovou polévkovou směs, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- krok 3Následně osolíme a posypeme kardamomem, skořicí a mletým pepřem a vaříme do změknutí zeleniny zhruba 5 minut. Poté polévku rozmixujeme dohladka.
- krok 4Podáváme zakápnuté jogurtem a posypané hrstí medových oříšků a koriandrem.
- krok 5BON APPÉTIT!
Objevte také…