Hráškové pyré s lososem
Snadné
4 osob
40 min
5 min
Drahé
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Vapeur hrášek mražený
2 steaky z lososa
1 polévková lžíce hořčičných semínek (Vitana), lehce rozdrcená
4 polévkové lžíce másla
2 šalotky, jemně nakrájené
sůl a čerstvý černý pepř
¼ hrnku vlažného mléka
¼ hrnku smetany
2 polévkové lžíce olivového oleje
nahrubo nakrájený kopr na ozdobu
2 steaky z lososa
1 polévková lžíce hořčičných semínek (Vitana), lehce rozdrcená
4 polévkové lžíce másla
2 šalotky, jemně nakrájené
sůl a čerstvý černý pepř
¼ hrnku vlažného mléka
¼ hrnku smetany
2 polévkové lžíce olivového oleje
nahrubo nakrájený kopr na ozdobu
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Vapeur hrášek mražený
2 steaky z lososa
1 polévková lžíce hořčičných semínek (Vitana), lehce rozdrcená
4 polévkové lžíce másla
2 šalotky, jemně nakrájené
sůl a čerstvý černý pepř
¼ hrnku vlažného mléka
¼ hrnku smetany
2 polévkové lžíce olivového oleje
nahrubo nakrájený kopr na ozdobu
2 steaky z lososa
1 polévková lžíce hořčičných semínek (Vitana), lehce rozdrcená
4 polévkové lžíce másla
2 šalotky, jemně nakrájené
sůl a čerstvý černý pepř
¼ hrnku vlažného mléka
¼ hrnku smetany
2 polévkové lžíce olivového oleje
nahrubo nakrájený kopr na ozdobu
- krok 1Lososa posypeme hořčičnými semínky a necháme ho marinovat v lednici po dobu 2 hodin.
- krok 2Mezitím si na střední plamen rozehřejeme máslo na pánvi.
- krok 3Přidáme šalotku a vaříme zhruba 5 minut, dokud nezměkne.
- krok 4Přidáme hrášek (¼ obsahu sáčku), 1 šálek vody, sůl, pepř a částečně zakryjeme pokličkou
- krok 5Vaříme asi 10 minut, poté dáme omáčku stranou a udržujeme teplou.
- krok 6Zbylý hrášek vysypeme společně s pepřem, solí, mlékem a smetanou do kuchyňského robota a rozmixujeme do hladka.
- krok 7Mezitím si připravíme steak z lososa na pánvi. Opékáme z každé strany cca 4 minuty.
- krok 8Hotového lososa servírujeme s hráškovým pyré posypaným koprem. Nakonec vše přelijeme omáčkou z pánve, kterou jsme si připravili na začátku. BON APPÉTIT!
Objevte také…