1. >Recepty
  2. >Hráškové pyré s lososem

Hráškové pyré s lososem

Snadné
4 osob
40 min
5 min
Drahé
Ingredience
pro 4 osoby
1 balení Bonduelle Vapeur hrášek mražený

2 steaky z lososa

1 polévková lžíce hořčičných semínek (Vitana), lehce rozdrcená

4 polévkové lžíce másla

2 šalotky, jemně nakrájené

sůl a čerstvý černý pepř

¼ hrnku vlažného mléka

¼ hrnku smetany

2 polévkové lžíce olivového oleje

nahrubo nakrájený kopr na ozdobu
ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Vapeur hrášek mražený

2 steaky z lososa

1 polévková lžíce hořčičných semínek (Vitana), lehce rozdrcená

4 polévkové lžíce másla

2 šalotky, jemně nakrájené

sůl a čerstvý černý pepř

¼ hrnku vlažného mléka

¼ hrnku smetany

2 polévkové lžíce olivového oleje

nahrubo nakrájený kopr na ozdobu
  1. krok 1
    Lososa posypeme hořčičnými semínky a necháme ho marinovat v lednici po dobu 2 hodin.
  2. krok 2
    Mezitím si na střední plamen rozehřejeme máslo na pánvi.
  3. krok 3
    Přidáme šalotku a vaříme zhruba 5 minut, dokud nezměkne.
  4. krok 4
    Přidáme hrášek (¼ obsahu sáčku), 1 šálek vody, sůl, pepř a částečně zakryjeme pokličkou
  5. krok 5
    Vaříme asi 10 minut, poté dáme omáčku stranou a udržujeme teplou.
  6. krok 6
    Zbylý hrášek vysypeme společně s pepřem, solí, mlékem a smetanou do kuchyňského robota a rozmixujeme do hladka.
  7. krok 7
    Mezitím si připravíme steak z lososa na pánvi. Opékáme z každé strany cca 4 minuty.
  8. krok 8
    Hotového lososa servírujeme s hráškovým pyré posypaným koprem. Nakonec vše přelijeme omáčkou z pánve, kterou jsme si připravili na začátku. BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda