1. >Recepty
  2. >Mexická polévka s pinto fazolemi

Mexická polévka s pinto fazolemi

Snadné
4 osob
30 min
Ingredience
pro 4 osoby
3 konzervy Bonduelle Fazole pinto

1 větší cibule

2 lžíce oleje

3 stroužky česneku

1 lžička římského kmínu

1 lžička koriandru

1 lžička sušeného oregana

1 lžička uzené papriky

½ lžička mletého kajenského pepře

1 plechovka krájených rajčat

1,5 – 2 plechovky zeleninového vývaru nebo vody

Sůl



K podávání:

Ředkvičky

Feta nebo čerstvý
ingredience pro 4 osob
3 konzervy Bonduelle Fazole pinto

1 větší cibule

2 lžíce oleje

3 stroužky česneku

1 lžička římského kmínu

1 lžička koriandru

1 lžička sušeného oregana

1 lžička uzené papriky

½ lžička mletého kajenského pepře

1 plechovka krájených rajčat

1,5 – 2 plechovky zeleninového vývaru nebo vody

Sůl



K podávání:

Ředkvičky

Feta nebo čerstvý
  1. krok 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli necháme zesklovatět.
  2. krok 2
    Do hrnce přidáme česnek nasekaný najemno a koření. Na mírném stupni mícháme asi půl minuty.
  3. krok 3
    Do hrnce vlijeme krájená rajčata a zeleninový vývar nebo vodu. Prozatím bude stačit 1,5 plechovky od rajčat. Osolíme a zamícháme. Přiklopené vaříme 20 minut.Do hrnce přidáme 2 balení pinto fazolí. Vaříme 1 – 2 minuty. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  4. krok 4
    Do polévky přidáme zbylou plechovku pinto fazolí, minutu povaříme. Podle chuti zakápneme limetkovou šťávou.
  5. krok 5
    Polévku podáváme ozdobenou tenkými plátky ředkvičky, rozdrobeným sýrem a najemno nakrájeným koriandrem.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda