1. >Recepty
  2. >Veganská boloňská omáčka

Veganská boloňská omáčka

Snadné
4 osob
10 min
15 min
Ingredience
pro 4 osoby
1 plechovka čočky Bonduelle Vapeur

1 střední cibule

1 středně velká mrkev

2 lžíce olivového oleje

1 stroužek česneku

700 ml rajčatového pyré

1 lžíce nadrobno nakrájených bylinek - mix bazalky, tymiánu a oregana anebo ½ lžíce sušených bylinek

Sůl

Čerstvě mletý pepř

Celozrnné špagety k podávání

Veganský parmezán:

50 g kešu ořechů

1 plná lžíce lahůdkového droždí

½ lžičky granulovaného česneku

Větší špetka soli
ingredience pro 4 osob
1 plechovka čočky Bonduelle Vapeur

1 střední cibule

1 středně velká mrkev

2 lžíce olivového oleje

1 stroužek česneku

700 ml rajčatového pyré

1 lžíce nadrobno nakrájených bylinek - mix bazalky, tymiánu a oregana anebo ½ lžíce sušených bylinek

Sůl

Čerstvě mletý pepř

Celozrnné špagety k podávání

Veganský parmezán:

50 g kešu ořechů

1 plná lžíce lahůdkového droždí

½ lžičky granulovaného česneku

Větší špetka soli
  1. krok 1
    Cibuli a mrkev nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a zeleninu pozvolna opékáme asi 5 – 7 minut dozlatova.
  2. krok 2
    Do hrnce přidáme najemno nakrájený česnek a několik málo sekund mícháme, aby se rozvoněl.
  3. krok 3
    Zalijeme rajčatovým pyré. Osolíme a opepříme. Pokud používáme sušené bylinky, přidáme je do hrnce. Vaříme asi 5 minut. Poté přidáme čočku. Jestliže používáme čerstvé bylinky, přidáme je do omáčky spolu s čočkou. Vaříme ještě 2 minuty.
  4. krok 4
    Na veganský parmezán společně rozmixujeme ingredience najemno. Poté skladujeme v uzavíratelné skleničce nebo krabičce, kde vydrží pár týdnů.
  5. krok 5
    Uvařené těstoviny servírujeme s omáčkou a parmezánem. Můžeme ještě posypat čerstvými bylinkami.
  6. krok 6
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda