krok 1
Cibuli a mrkev nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a zeleninu pozvolna opékáme asi 5 – 7 minut dozlatova.
krok 2
Do hrnce přidáme najemno nakrájený česnek a několik málo sekund mícháme, aby se rozvoněl.
krok 3
Zalijeme rajčatovým pyré. Osolíme a opepříme. Pokud používáme sušené bylinky, přidáme je do hrnce. Vaříme asi 5 minut. Poté přidáme čočku. Jestliže používáme čerstvé bylinky, přidáme je do omáčky spolu s čočkou. Vaříme ještě 2 minuty.
krok 4
Na veganský parmezán společně rozmixujeme ingredience najemno. Poté skladujeme v uzavíratelné skleničce nebo krabičce, kde vydrží pár týdnů.
krok 5
Uvařené těstoviny servírujeme s omáčkou a parmezánem. Můžeme ještě posypat čerstvými bylinkami.