1. >Recepty
  2. >Plněné batáty po marocku

Plněné batáty po marocku

Snadné
10 min
60 min
Ingredience
pro 1 osobu
4 batáty, omyté a vydrhnuté

2 lžíce rostlinného oleje

2 mrkve, nastrouhané nahrubo

1 velká hrst špenátu nebo kadeřávku

1 malá hrst sultánek

1 balení čočky Bon Menu Morocco

Sůl a pepř

Jogurt k podávání

Malá hrst máty, nakrájené nadrobno

Malá hrst koriandru, nasekaného nahrubo
ingredience pro 1 osobu
4 batáty, omyté a vydrhnuté

2 lžíce rostlinného oleje

2 mrkve, nastrouhané nahrubo

1 velká hrst špenátu nebo kadeřávku

1 malá hrst sultánek

1 balení čočky Bon Menu Morocco

Sůl a pepř

Jogurt k podávání

Malá hrst máty, nakrájené nadrobno

Malá hrst koriandru, nasekaného nahrubo
  1. krok 1
    Troubu předehřejeme na 200C. Batáty několikrát propíchneme vidličkou nebo nožem. Položíme je na plech nebo do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečeme v troubě zhruba 50 - 60 minut, aby byly měkké.
  2. krok 2
    V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm nastrouhanou mrkev a rozinky. Přidáme do pánve špenát nebo kadeřávek, a chvíli opékáme, aby lehce zavadl. Ohřejeme čočku Bon Menu Morocco a vmícháme k ingrediencím do pánve. Směs promícháme, dochutíme solí a pepřem.
  3. krok 3
    Upečené batáty z vrchu nařízneme a vidličkami otevřeme. Vnitřek částečně rozmačkáme vidličkou a do vzniklého prostoru naneseme připravenou směs. Navrch dáme lžíci jogurtu a posypeme mátou a koriandrem.
  4. krok 4
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda