Mrkvový koláč
Snadné
60 min
Střední
Ingredience
pro 1 osobu
3 plechovky Bonduelle Vapeur Mladá mrkev
370 g špaldové mouky
200 g krupicového cukru
3 středně velká vejce
120 g bílého jogurtu
150 ml řepkového oleje
1½ čajové lžičky prášku do pečiva
1½ čajové lžičky sody
1½ čajové lžičky skořice
kůra z jednoho citronu
hrst rozinek namočených v rumu, nasekané vlašské ořechy
Na polevu:
240 g čerstvého krémového sýra
2 polévkové lžíce medu, šťáva z půlky limetky
kapka vanilkového extraktu
370 g špaldové mouky
200 g krupicového cukru
3 středně velká vejce
120 g bílého jogurtu
150 ml řepkového oleje
1½ čajové lžičky prášku do pečiva
1½ čajové lžičky sody
1½ čajové lžičky skořice
kůra z jednoho citronu
hrst rozinek namočených v rumu, nasekané vlašské ořechy
Na polevu:
240 g čerstvého krémového sýra
2 polévkové lžíce medu, šťáva z půlky limetky
kapka vanilkového extraktu
ingredience pro 1 osobu
3 plechovky Bonduelle Vapeur Mladá mrkev
370 g špaldové mouky
200 g krupicového cukru
3 středně velká vejce
120 g bílého jogurtu
150 ml řepkového oleje
1½ čajové lžičky prášku do pečiva
1½ čajové lžičky sody
1½ čajové lžičky skořice
kůra z jednoho citronu
hrst rozinek namočených v rumu, nasekané vlašské ořechy
Na polevu:
240 g čerstvého krémového sýra
2 polévkové lžíce medu, šťáva z půlky limetky
kapka vanilkového extraktu
370 g špaldové mouky
200 g krupicového cukru
3 středně velká vejce
120 g bílého jogurtu
150 ml řepkového oleje
1½ čajové lžičky prášku do pečiva
1½ čajové lžičky sody
1½ čajové lžičky skořice
kůra z jednoho citronu
hrst rozinek namočených v rumu, nasekané vlašské ořechy
Na polevu:
240 g čerstvého krémového sýra
2 polévkové lžíce medu, šťáva z půlky limetky
kapka vanilkového extraktu
- krok 1V míse si smícháme suché ingredience – mouku, prášek do pečiva, sodu a skořici. V jiné velké míse vyšleháme cukr s olejem a postupně zašleháme vajíčka, jedno po druhém a přidáme citronovou kůru.
- krok 2Do vyšlehané směsi prosijeme suché ingredience a na závěr vmícháme mladou mrkev, kterou jsme si předtím rozmělnili vidličkou, rozinky a vlašské ořechy.
- krok 3Těsto přemístíme do formy vystlané pečicím papírem a pečeme cca 40–60 minut na 175 °C.
- krok 4Na polevu vyšleháme čerstvý sýr s limetkovou šťávou, dvěma lžícemi medu a kapkou vanilkového extraktu. Vychlazený koláč polevou rozvoměrně potřeme.
- krok 5BON APPÉTIT!
Objevte také…