Čočka s pečenou dýní
Snadné
40 min
Střední
Ingredience
pro 1 osobu
Bonduelle Vapeur čočka (425 ml)
Bonduelle Vapeur mladá mrkev extra jemná (425 ml)
1 malá dýně Hokkaidó
1 lžíce citronové šťávy
pár lístků koriandru
2 polévkové lžíce olivového oleje
provensálské koření, sůl, pepř podle chuti
Bonduelle Vapeur mladá mrkev extra jemná (425 ml)
1 malá dýně Hokkaidó
1 lžíce citronové šťávy
pár lístků koriandru
2 polévkové lžíce olivového oleje
provensálské koření, sůl, pepř podle chuti
ingredience pro 1 osobu
Bonduelle Vapeur čočka (425 ml)
Bonduelle Vapeur mladá mrkev extra jemná (425 ml)
1 malá dýně Hokkaidó
1 lžíce citronové šťávy
pár lístků koriandru
2 polévkové lžíce olivového oleje
provensálské koření, sůl, pepř podle chuti
Bonduelle Vapeur mladá mrkev extra jemná (425 ml)
1 malá dýně Hokkaidó
1 lžíce citronové šťávy
pár lístků koriandru
2 polévkové lžíce olivového oleje
provensálské koření, sůl, pepř podle chuti
- krok 1Troubu si předehřejeme na 220 °C.
- krok 2Scezenou čočku a mladou mrkev smícháme s olivovým olejem.
- krok 3Dýni Hokkaidó oloupeme, podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme jaderník i se semínky a nakrájíme jí na hranolky. Nakrájenou dýni dáme na plech, posypeme provensálským kořením, osolíme, opepříme a polijeme 2 polévkovými lžícemi olivového oleje.
- krok 4Dáme péct na 30 minut dozlatova. V polovině pečení dýni promícháme.
- krok 5Na závěr k čočce a mrkvi přidáme pečenou dýni, pokapeme citronovou šťávou a dozdobíme lístky koriandru.
- krok 6BON APPÉTIT!
Objevte také…