1. >Recepty
  2. >Čočkový hamburger

Čočkový hamburger

Snadné
4 osob
40 min
Střední
Ingredience
pro 4 osoby
1 plechovka Bonduelle Vapeur čočky (425 ml)

2 střední brambory

1 střední cibule

2 stroužky česneku, najemno nasekané

1 vejce

50 g strouhaného sýru (nejlépe mozzarella)

římský kmín

kmín drcený

sůl, pepř a chilli koření
ingredience pro 4 osob
1 plechovka Bonduelle Vapeur čočky (425 ml)

2 střední brambory

1 střední cibule

2 stroužky česneku, najemno nasekané

1 vejce

50 g strouhaného sýru (nejlépe mozzarella)

římský kmín

kmín drcený

sůl, pepř a chilli koření
  1. krok 1
    Cibuli, nakrájenou na kostičky, smícháme s protlačeným česnekem, bramborami, najemno nastrouhanými, a vejcem.
  2. krok 2
    Do směsi přidáme sýr, čočku a důkladně promícháme. Následně dochutíme římským a drceným kmínem, solí, pepřem a dle chuti i chilli kořením.
  3. krok 3
    Vytvarujeme plátky ve tvaru hamburgeru přibližně 1 cm silné a smažíme na oleji. Můžeme také péct v troubě ve formičkách.
  4. krok 4
    Podáváme v housce nebo bulce doplněné čerstvou zeleninou a majonézou, ale i samostatně s bramborem nebo zeleninovým salátem.
  5. krok 5
    BON APPÉTIT!
Nechte se překvapit
SnadnéStředníObtížné
< 15 Min15 - 45 Min45 m a +
Legenda